ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H ευκαιρία του Λαρεντζάκη και του Χαραλαμπόπουλου

Ο τραυματισμός του Άαρον Χάρισον, θα δώσει για τον επόμενο μήνα χρόνο στους δύο Έλληνες παίκτες.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού φέτος είναι γεμάτο και με δεκατέσσερις παίκτες που μπορούν εύκολα να σταθούν στην δωδεκάδα και να δώσουν λύσεις. Το να δοθεί όμως χώρος και χρόνος σε όλους με μία διοργάνωση είναι δύσκολο, καθώς υπάρχει και το rotation που πρέπει να έχει ρόλους και «χημεία».

Έτσι, από την αρχή της σεζόν, οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Αντώνης Κόνιαρης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, τρία ελληνόπουλα που έχει επενδύσει αρκετά η ομάδα για το παρόν και το μέλλον της, γνώριζαν πως θα παλεύουν ουσιαστικά για μία θέση στην δωδεκάδα. Εφόσον όλοι ήταν υγιείς βέβαια, πράγμα δύσκολο σε μία σεζόν όπου οι τραυματισμοί κάνουν την εμφάνισή τους. Με τον Άαρον Χάρισον να είναι ο πρώτος μεγάλος άτυχος της σεζόν (είχε τραυματιστεί και ο Ζαν-Σαρλ αλλά για μικρότερο διάστημα), καθώς θα μείνει τέσσερις εβδομάδες εκτός αγώνων, «ανοίγει» μία θέση και μία ευκαιρία για τους προαναφερθέντες.

Ο Αμερικανός, καλύπτει τις θέσεις «2» και «3», η λογική λέει πως στην δωδεκάδα θα μονιμοποιηθεί πλέον ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος έτσι και αλλιώς έχει περισσότερες συμμετοχές σε αυτήν και με τον Χάρισον διαθέσιμο. Ο Έλληνας γκαρντ, μπορεί πλέον να αρπάξει την ευκαιρία, καθώς θα παίζει περισσότερο και μπορεί να προσφέρει με την άμυνά του, την ενέργεια και το θράσος του στην επίθεση. Προβάδισμα για την «κενή» θέση που μένει δείχνει να έχει ο Χαραλαμπόπουλος, καθώς ο Χάρισον παίζει και στο «3» και μπορεί να βοηθήσει τους Παπανικολάου-ΜακΚίσικ ως σμολ φόργουορντ.

Αυτό, δεν σημαίνει πως δεν θα δοθούν ευκαιρίες και στον Αντώνη Κόνιαρη, ιδιαίτερα στα παιχνίδια που ο αντίπαλος έχει πολλά γκαρντ (όπως π.χ. η Εφές άσχετο αν δεν έπαιξε). Ευκαιρίες θα πάρουν πλέον περισσότερες όλοι και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το κατά πόσο θα τις εκμεταλλευτούν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button