ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός: Σκέψεις για Euroleague Γυναικών

Πράγματι, η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Θρύλου κατέκτησε το τρίτο σερί πρωτάθλημά της. Έτσι, μετά το φινάλε του πέμπτου τελικού και του τίτλου, η συζήτηση έχει να κάνει με την Ευρώπη. Μιας και το ερώτημα που υπάρχει είναι ένα. Δηλαδή σε ποια διοργάνωση θα πάρουν μέρος οι «ερυθρόλευκες»; Αλλά φαίνεται πώς η απάντηση είναι κοντά… Διότι στον Πειραιά «βλέπουν» τη συμμετοχή της ομάδας στην κορυφαία συλλογική διοργάνωση. Ολυμπιακός: Σκέψεις για Euroleague Γυναικών.

Ο Ολυμπιακός «βλέπει» Euroleague Γυναικών

Λοιπόν, το νέο format της διοργάνωσης δεν έχει πλέον δύο ομίλους των 8 ομάδων. Αλλά θα έχει 4 ομίλους των 4 ομάδων. Κατά συνέπεια, όχι έναν αλλά δύο γύρους. Επιπλέον, με αυτό το σύστημα διεξαγωγής, αλλά και το ranking της Ελλάδας, ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει εισιτήριο για την απευθείας παρουσία στους ομίλους. Επίσης, μετά τον πρώτο γύρο των ομίλων, οι τρεις πρώτες ομάδες περνούν στο 2ο γύρο. Ωστόσο η τελευταία πάει στα playoffs του Eurocup. Επιπρόσθετα, θα είναι στις 4 πρώτες θέσεις του ranking. Άρα θα έχει και ευκολότερο αντίπαλο στους «32». Άρα ακόμα κι αν δεν καταφέρει ο Θρύλος να προχωρήσει στη διοργάνωση, θα βρεθεί σε καλό σημείο στο Eurocup, για την πρόκριση στους «16». Ολυμπιακός: Σκέψεις για Euroleague Γυναικών.

Το νέο σύστημα διεξαγωγής

Στη συνέχεια της Euroleague, οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 6 ομάδων. Ειδικότερα οι ομάδες των ομίλων Α και Β θα συγκροτήσουν τον όμιλο Ε, ενώ οι αντίστοιχες των ομίλων Γ και Δ το γκρουπ ΣΤ. Όμως εκεί οι ομάδες θα παίξουν με όσες δεν αντιμετώπισαν στον πρώτο γύρο. Για να πάρουν το εισιτήριο για τα play-ins οι 4 πρώτες ομάδες ανά όμιλο. Ωστόσο, υπάρχει νέος διαχωρισμός. Ειδικότερα θα γίνουν τα ματς Ε1-ΣΤ2 και Ε2-ΣΤ1 για τα ημιτελικά play-ins και τα Ε3-ΣΤ4 και Ε4-ΣΤ3 για τα προημιτελικά play-ins, αντίστοιχα. Επομένως ουσιαστικά από εδώ και πέρα υπάρχει το Final Six. Ακολούθως, μπορείτε να δείτε τη συνέχεια της διοργάνωσης ως το τέλος. Όταν θα βγει η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button