ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το 9-0 η ανάγκη βελτίωσης και ο επιβλητικός Φαλ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 68-66. Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός…9-0 και το κοντέρ γράφει. Ομως ,επειδή πρέπει να κοιτάμε μπροστά, η ομάδα με προβλημάτισε και θα πρέπει να φτιαχτούν πράγματα εν όψει  της συνέχειας.

Για τον τρόπο παιχνιδιού και γενικά τα όποια προπονητικά λάθη δεν ξέρω και δεν θα πω πολλά . Μπορώ να πω όμως, ότι η ομάδα δεν είχε την απαραίτητη ενέργεια σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να φαίνεται να εγκλωβίζει τον Ολυμπιακό και να αναγκάζει τους παίκτες του σε βεβιασμένες τελικές προσπάθειες, αλλά θα ήθελα και μία εξήγηση για το μικρό ροτέισον απο τον κόουτς.  Λαρεντζάκης έπαιξε λίγο, Λούντζης καθόλου, Πίτερς ακόμα λιγότερο.

Θα πω όμως και για την μεγάλη μου καψούρα. Τον Μουσταφά Φαλ. Αυτός ο γίγαντας, ο τίμιος γίγαντας έκανε και πάλι ματσάρα απέναντι στον Παπαγιάννη. Υπάρχουν φορές που θεωρώ, ότι θέλοντας να γίνει πιο ομαδικός, δεν τελειώνει μόνος του τις φάσεις αλλά όταν  το αποφασίσει  είναι απλά ασταμάτητος. Είναι ότι έλειπε από τον Ολυμπιακό τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα ,μαζί με τον Γουόκαπ, ήταν οι ακρογωνιαίοι λίθοι της επιτυχίας.

Οι Πειραιώτες πρέπει να ξαναβρούν την χαμένη τους ισορροπία. Και αυτή η οριακή νίκη θα πρέπει να λειτουργήσει ως μήνυμα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρεί έναν ακόμα παίκτη που θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά γιατί ο Κανααν δεν έχει μπει ακόμα στον ψυχισμό της ομάδας. Και ο Παναθηναϊκός σήμερα έδειξε ότι δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να βρεί τρόπους να γίνει καλύτερος .Και η νίκη δεν πρέπει να καλύψει τις όποιες ανορθογραφίες. Και ο Μπαρτζώκας ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Επίσης, θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι τέτοια ματς δεν μπορείς να τα κερδίσεις απλά επειδή είσαι καλύτερος αλλά γιατί θα έχεις παλέψει σκληρά με δύναμη και προσήλωση για να πάρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν υποτιμήσεις τον αντίπαλο …τρέχεις και  δεν θα υπάρχει πάντα ένας Φαλ η ένας Βεζενκόφ ή ένας Γουόκαπ για να επαναφέρει την κανονικότητα. Εβλεπα , διάβαζα και άκουγα, ακόμα και απο ειδικούς ,για εύκολες νίκες και με έπιανε σύγκρυο.

Τώρα για τις διαμαρτυρίες, επίσημες και ανεπίσημες του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία  δεν είναι να γελάει κανείς ,όπως έλεγε ο αείμνηστος Φίλιππας Συρίγος, αλλά να ανατρέξει σε βίντεο παλαιότερων ντέρμπι  αλλά και στο κείμενο του Redista  , για να δούν πραγματικές σφαγές και όχι από αυτές που γίνονται απλά για να δικαιολογηθεί μία οριακή ήττα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button