ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης σε ενδεχόμενη αναβολή»

Οι διεθνείς παίκτριες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Σταμάτη, Σπυριδοπούλου και Νικολοπούλου αναλύουν γιατί δεν πρέπει να υπάρξει διακοπή των διοργανώσεων.

Την ώρα που υπάρχει αναμονή για τις τελικές αποφάσεις, αναφορικά με τις τύχες των Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων, οι κοπέλες του Θρύλου εξήγησαν μέσω του olympiacossfp.gr πώς έχουν τα πράγματα, αλλά και πόσο καταστροφική θα ήταν η κατάσταση, εάν η τελική απόφαση είναι διακοπή των πρωταθλημάτων.

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Εβίνα Σταμάτη, ήταν ξεκάθαρη. Στην τοποθέτησή της, ανέφερε αρχικά: «Από τη δική μου τη μεριά θεωρώ εγκληματικό να ακυρωθούν τα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Μπορεί ανεπίσημα να  θεωρούμαστε ερασιτέχνες, αλλά είμαστε ένα πρωτάθλημα που πρωταγωνιστεί και με ξένους αθλητές».

Συνέχισε, επισημαίνοντας: «Δυστυχώς με ενδεχόμενη απόφαση αναβολής θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.  Πολλοί αθλητές ζουν από αυτά τα λίγα χρήματα και αν παρθεί τέτοια απόφαση και συνεχιστεί αυτό στο τέλος θα μας αναγκάσουν να αλλάξουμε επάγγελμα. Είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε όλα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμοδίων, προκειμένου να μην αναβληθούν τα πρωταθλήματα».

«Καταστροφικό το πάγωμα του πρωταθλήματος»

Σε ό,τι αφορά την συμπαίκτριά της στον Θρύλο, την Άννα Σπυριδοπούλου, η διεθνής φόργουορντ υπογράμμισε: «Προσωπικά, σαν αθλήτρια της Εθνικής ομάδας και του Ολυμπιακού θα ήθελα να αναφέρω πόσο καταστροφικό θα είναι το πάγωμα του πρωταθλήματος αυτή την χρονική περίοδο. Οι επιπτώσεις θα είναι μοιραίες αφού πολλές αθλήτριες και όχι μόνο ζουν αποκλειστικά από αυτό και χωρίς να υπάρχει κάποια ειδική μέριμνα από τους αρμόδιους».

Με την ίδια να συμπληρώνει: «Επίσης αυτή η διακοπή θα ναι καταστροφική και για την υγεία των αθλητριών  καθώς καταβάλλουμε ακόμα μεγάλη προσπάθεια να επανέλθουμε από την πρώτη αποχή λόγω της καραντίνας των προηγούμενων μηνών. Τα σωματεία, παρά τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε είναι διατεθειμένα να διαθέσουν έξτρα χρήματα για να γίνονται τα απαραίτητα τεστ ώστε να μπορεί να  συνεχίσει το γυναικείο μπάσκετ».

«Να ακολουθήσουμε τη διαδικασία που τηρείται στη Basket League»

Η Αγγελική Νικολοπούλου πήγε ένα βήμα πιο κάτω. Κατέθεσε την άποψή της για τις κινήσεις και το πλάνο που πρέπει να ακολουθηθεί και στο μπάσκετ Γυναικών, για να συνεχιστούν κανονικά οι διοργανώσεις.

«Καταλαβαίνουμε τον κρίσιμο χαρακτήρα των ημερών και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος. Συνειδητοποιούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεδομένα προέχει η υγεία όλων των ανθρώπων. Από την άλλη, προφανώς και εμείς από την πλευρά μας δεν θα θέλαμε να σταματήσουμε αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα. Καταλαβαίνουμε τα μέτρα και είμαστε διατεθειμένες να ακολουθήσουμε τη διαδικασία που τηρείται στη Basket League των Ανδρών, προκειμένου να μπορούμε και εμείς να είμαστε μέσα στα γήπεδα» δήλωσε αρχικά.

Με την έμπειρη γκαρντ να προσθέτει: «Μέχρι τώρα έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα και τα μέτρα ασφαλείας και δεν έχει υπάρξει ούτε ένα κρούσμα και διασπορά στην Α1 Μπάσκετ Γυναικών και έτσι θα συνεχίσουμε να πράττουμε. Παρότι δεν θεωρείται επαγγελματική η Α1 Μπάσκετ Γυναικών, το άθλημα μας είναι κάτι από το οποίο ζούμε και δεν μπορούμε να σταματήσουμε να είμαστε μέσα στα γήπεδα. Παράλληλα αν σταματήσουμε θα μείνουμε πάρα πολύ πίσω στο αθλητικό κομμάτι και δεν ξέρουμε πώς θα μπορούμε να ξεκινήσουμε από την αρχή».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button