ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Σαν να είμαστε στο 0-0”

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του πως ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί στο αυριανό παιχνίδι αντάξιος των προσδοκιών εξέφρασε ο Μπέσνικ Χάσι. Κατά την συνέντευξη την οποία έδωσε στους εκπροσώπους του Τύπου, ο προπονητής των πρωταθλητών υπογράμμισε πως έχει μιλήσει στους παίκτες του και τους έχει ζητήσει να αντιμετωπίσουν τον αγώνα αυτό σαν να είναι 0-0 και σαν να ξεκινούν όλα αύριο έτσι ώστε να αποφευχθούν κάποια λάθη που θα δημιουργήσουν πίεση στην ομάδα.

Ο Μπέσνικ Χάσι τόνισε επίσης πως σύντομα όλοι οι παίκτες του θα έχουν φτάσει στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, είτε προέρχονται από τραυματισμό, είτε είναι απλά ανέτοιμοι και πως τότε η ομάδα θα είναι πολύ πιο δυνατή από ότι είναι τώρα. Τέλος, δεν θέλησε να αποκαλύψει τα μυστικά του για το αυριανό πλάνο αγώνα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μπέσνικ Χάσι στους εκπροσώπους του Τύπου:

“Μιλήσαμε με τους παίκτες δύο μέρες μετά το πρώτο παιχνίδι και είπαμε ότι καταφέραμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα αλλά μέχρι εκεί! Έχει πολύ μεγάλη σημασία να ξεκινήσουμε αύριο το παιχνίδι μας σαν να είναι 0-0. Αν δεν το κάνουμε αυτό, τότε θα έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος. Υπάρχουν ακόμη 90 λεπτά μπροστά μας για την πρόκριση, αλλά τόσα έχει και η Παρτίζαν στην διάθεσή της. Εκείνη ήταν που είχε την πίεση στην έδρα της αλλά τώρα δεν θα την έχει. Αντιθέτως θα την έχουμε εμείς γιατί παίζουμε μπροστά στο κοινό μας και θέλουμε πολύ να νικήσουμε και αυτό το παιχνίδι”.

Αν είπε στους παίκτες του για την δυσάρεστη προσωπική του εμπειρία με την Άντερλεχτ σε εκείνο το παιχνίδι στην Σερβία για να τους δείξει τι πρέπει να αποφύγουν:

“Έχω αρκετή εμπειρία από το παρελθόν, που πάντα είναι χρήσιμη και αυτό το έχω πει στους παίκτες μου. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση αυτή. Εμείς όμως θα ξεκινήσουμε από την αρχή το παιχνίδι και είμαι πολύ σίγουρος πως έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να πετύχουμε το σκοπό μας”.

Αν έχει δουλέψει λίγο παραπάνω στις στημένες φάσεις:

“Σίγουρα. Μπορεί να υστερούμε λίγο σε ύψος αλλά αν έχεις την μπάλα στο σωστό σημείο τότε μπορείς να τα καταφέρεις ακόμη κι αν δεν το έχεις. Στο πρώτο παιχνίδι αντιμετωπίσαμε κάποιους κινδύνους που προήλθαν από στημένες φάσεις αλλά σε γενικές γραμμές μπορώ να πω πως είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση. Βέβαια να σας υπενθυμίσω πως έχουμε και ψηλούς παίκτες και, που ξέρετε, μπορεί να παίξουν κι αύριο”!

Η Παρτίζαν θα τα παίξει όλα για όλα. Ο κόουτς ερωτήθηκε για το σχέδιο του αγώνα και για το αν θα προσεγγίσει το παιχνίδι πιο αμυντικά ή επιθετικά:

“Το σχέδιο του αγώνα το έχω στο μυαλό μου. Ασφαλώς και δεν θα το συζητήσουμε τώρα! Εμείς πάντως, νομίζω παίζουμε πάντα επιθετικά και πιέζουμε και ψηλά. Αυτό άλλωστε κάναμε και στο Βελιγράδι. Δεν θα παίξουμε αμυντικά. Στο Βελιγράδι παρουσιάσαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο με ένα επιθετικογενές σχήμα από την αρχή και τα πήγαμε πολύ καλά. Είχαμε την τάση να ανεβαίνουμε και να πιέζουμε ψηλά, ίσως όχι τόσο πολύ αλλά τα καταφέραμε θαυμάσια. Το πλάνο το έχουμε δουλέψει και είμαστε έτοιμοι να το εφαρμόσουμε και αύριο. Πρέπει ωστόσο, όλοι να είμαστε 100% προσηλωμένοι Έχουμε πάρα πολύ καλή ομάδα και όποιοι παίκτες κι αν παίξουν ξέρω πως θα είναι πανέτοιμοι. Θυμηθείτε πως ακόμη κι όταν χάσαμε τον Φορτούνη στο πρώτο παιχνίδι υπήρξε παίκτης που τον αντικατέστησε με τον καλύτερο τρόπο. Γενικά, υπάρχει μεγάλο κίνητρο και φιλοδοξία στην ομάδα. 

Σχετικά με το αν είναι έτοιμος ο Μίλιτς:

“Έχουμε μερικούς παίκτες που προέρχονται από τραυματισμούς που θα λείπουν, αλλά όποιος αύριο είναι μαζί μας στην αποστολή, τότε θα σημαίνει πως είναι έτοιμος και να παίξει”.

Το μήνυμά του προς τον κόσμο για το αυριανό παιχνίδι:

“Παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο Βελιγράδι. Καλό τόσο για το αποτέλεσμα αλλά και για την εικόνα. Αυτό που μπορώ να πω αρχικά στον κόσμο μας είναι πως έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών και κάποιοι που απλά είναι ανέτοιμοι. Όταν όλοι είναι στην κατάσταση που επιθυμούμε τότε θα είμαστε πλήρεις. Ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ πολύ καλό και δυνατό σύνολο. Σχετικά με αύριο, θέλουμε οι φίλαθλοι να είναι δίπλα μας. Στο πλευρό μας. Να είναι φανταστικοί όπως άλλωστε είναι πάντα. Και προπαντώς με τον θετικότερο τρόπο. Δεν χρειάζονται περιστατικά όπως αυτά που ζήσαμε στο πρώτο παιχνίδι. Τους θέλουμε δίπλα μας όπως μόνο αυτοί ξέρουν για να στηρίξουν την ομάδα και εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να τους προσφέρουμε μεγάλη χαρά”.

Τέλος ο τεχνικός των πρωταθλητών ερωτήθηκε για το αν μπορεί κάτι να στραβώσει αύριο:

“Φυσικά. Αν δεν είσαι έτοιμος, όλα μπορούν να πάνε στραβά. Όπως ακριβώς κερδίσαμε 1-3 μπορέι να γίνει το αντίθετο αύριο. Το πιο σημαντικό είναι να μη δεχτούμε γκολ που θα μας δημιουργήσει πανικό και άγχος. Παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας και έχουμε υποχρέωση να κερδίσουμε. Αυτό και θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε αύριο στο παιχνίδι”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button