ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πυρά Μαρτίνς κατά διαιτησία και Μέλο Περέιρα

Παραμονές του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, και ο  Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε πως απαιτεί διαφάνεια στη διαιτησία και στους ορισμού. Στην συνέχεια ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στους τραυματίες  αλλά και στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε:

Για τους στόχους που έχει για τη νέα χρονιά:

«Ο μεγάλος στόχος είναι οι πολλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού να γιορτάσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στο 2020. Αυτό είναι που θέλουμε και θα επιδιώξουμε για τη νέα χρονιά».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός:

«Τα προβλήματα φυσικής κατάστασης τα έχουμε ξεπεράσει και είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο, όμως τα προβλήματα που έχουν τραυματίσει την ψυχή μας μετά από εκείνο το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο να τα θεραπεύσουμε και αυτό το λέω γιατί στο ελληνικό ποδόσφαιρο συμβαίνουν πάρα πολλά πράγματα, τα οποία δεν είναι όμορφα. Δεν είναι όμορφα για τον κόσμο και τους επαγγελματίες που δουλεύουν σε αυτό τον χώρο. Είναι πράγματα που δεν περίμενα να βρω όταν ήρθα στην Ελλάδα και είναι πράγματα που μας πληγώνουν και μας στεναχωρούν. Η ομάδα είναι σε καλή φυσική κατάσταση, τα προβλήματα που προέκυψαν εκείνη την ημέρα είτε θεραπεύτηκαν, είτε είναι σε καλό δρόμο και σύντομα θα είναι όλοι έτοιμοι. Ο Ποντένσε είναι ήδη καλά, ο Σισέ είναι καλά, ο Λάζαρος ήταν ήδη καλά και βλέπουμε ότι είναι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση, όπως και ο Ραντζέλοβιτς. Υπάρχουν ακόμα οι Σουντανί και Γκιγιέρμε, οι οποίοι θα χρειαστούν λίγες ημέρες ακόμα για να είναι απολύτως καλά και να ενσωματωθούν στην ομάδα και περιμένουμε τον Μπρούνο, ο οποίος θα χρειαστεί λίγες ακόμα ημέρες, αλλά και τη μεγάλη επιστροφή του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος από τα μέσα του μήνα και μετά θα είναι πανέτοιμος και θα ενσωματωθεί με την ομάδα. Επομένως όλη η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σύντομα θα είμαστε πλήρεις».

Για το αν σκοπεύει να κρατήσει μακριά την ομάδα από όσα συμβαίνουν στο αγωνιστικό κομμάτι:

«Είμαστε επαγγελματίες και δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτα απέξω. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που συμβαίνει στον πορτογαλικό Τύπο αυτές τις ημέρες και αυτά που διαβάζω και βλέπω στα πορτογαλικά ΜΜΕ και τις δηλώσεις του υπεύθυνου της διαιτησίας στο ελληνικό πρωτάθλημα, Μέλο Περέιρα, ο οποίος δηλώνει ότι δεν έχει καμία ευθύνη για ότι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και λέει ότι για όλα φταίνε οι σύλλογοι και όλα αφορούν τις σχέσεις μεταξύ των συλλόγων. Αυτή δεν είναι η αλήθεια και δεν θα το επιτρέψουμε να συμβαίνει, γιατί αν υπάρχουν προβλήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα που αφορούν τη διαιτησία, ο μόνος υπεύθυνος είναι εκείνος. Αυτός είναι που πρέπει να ασχοληθεί και να τα λύσει. Εμείς πρέπει να παίξουμε με τους κανόνες και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όμως απαιτούμε διαφάνεια στη διαιτησία, διαφάνεια στον ορισμό των διαιτητών του VAR και απαιτούμε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τον υπεύθυνο, ο οποίος βρίσκεται σε επικοινωνία με την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ να δηλώνει αποποίηση των ευθυνών του, να λέει ότι δεν έχει καμία ευθύνη και ότι για όλα φταίνε οι σύλλογοι. Δεν μπορούμε να το δεχθούμε και να το επιτρέψουμε. Απαιτούμε από τον ίδιο να πάρει θέση, να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί αυτή είναι η αρμοδιότητα του και στη συνέχεια, αφού λυθούν τα προβλήματα να προχωρήσουμε στη δουλειά μας, γιατί είμαστε επαγγελματίες και αυτή είναι η δουλειά μας».

Για το γεγονός ότι η σεζόν αρχίζει με ντέρμπι:

«Ξέρουμε ότι αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο και αυτό θα θέλαμε κι εμείς. Αυτό θέλουμε να δούμε την Κυριακή, έναν πολύ ωραίο ποδοσφαιρικό αγώνα, όμως χωρίς τα πράγματα τα οποία περιβάλλουν δυστυχώς το επάγγελμα μας αυτές τις μέρες. Δεν θα ήθελα να δω να συμβεί ξανά αυτό που υπέστη ο συνάδερφος μου, προπονητής του Παναθηναϊκού όταν πήγε να παίξει στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Δεν θέλουμε να συμβούν αυτά τα πράγματα. Θέλουμε ένα παιχνίδι ξεκάθαρο, διάφανο, έναν διαιτητή που θα είναι αυστηρός και θα τηρήσει τους κανόνες, έναν διαιτητή αμερόληπτο και θα παίξουμε με τους κανόνες του παιχνιδιού. Θέλουμε ένα παιχνίδι όμορφο, το οποίο να αντιπροσωπεύει τη λέξη ντέρμπι. Δυστυχώς θα παίξουμε χωρίς την παρουσία του κόσμου μας στο γήπεδο μας και είναι κάτι που δεν αρέσει και δεν το θέλουμε. Όμως δυστυχώς πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτές τις συνθήκες. Να θυμίσω ότι στον πρώτο γύρο ο διαιτητής έδωσε δύο πέναλτι εναντίον μας και από τη στιγμή που τα πέναλτι ίσχυαν και ήταν σωστές οι αποφάσεις κανένας δεν διαμαρτύρεται. Θέλουμε να δούμε ξανά ένα διάφανο και ωραίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι με ωραίο κλίμα ανάμεσα στους δύο αντιπάλους. Δυστυχώς μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης” δεν θα είναι το ίδιο για εμάς χωρίς την παρουσία του κόσμου, όμως ελπίζουμε ότι θα γίνει ένας ωραίος αγώνας».

Για το αν θεωρεί ότι η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού θα διαμορφώσει και τη συνολικότερη εικόνα του ντέρμπι:

«Όχι, τα στατιστικά δεν παίζουν κανένα ρόλο στο ντέρμπι, γιατί θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα, η οποία μπορεί να μην βρίσκεται στην καλύτερη της φάση και να μην έχει κάνει την καλύτερη της σεζόν, όμως ξέρουμε ότι είναι μια ομάδα με μεγάλη αξία και μια ομάδα που θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι είναι μια ομάδα με πολλές δυνατότητες, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί ο αντίπαλος μας και δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι τα στατιστικά έχουν κάποια αξία, πριν τελειώσει το ντέρμπι. Θα είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και σοβαροί, τα νούμερα δεν έχουμε καμία αξία για το ντέρμπι. Αυτό που θα κάνουμε είναι να παλέψουμε για ένα πολύ καλό παιχνίδι και ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και θα προσπαθήσουμε να δικαιολογήσουμε την ανωτερότητα που έχουμε στο στατιστικό κομμάτι και ξέρουμε ότι παίζουμε απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος θα τα δώσει όλα για τη νίκη».

Για το αν επηρεάστηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το ντέρμπι, καθώς δεν γνώριζαν μέχρι και την τελευταία στιγμή αν θα γίνει το παιχνίδι και η αγωνιστική:

«Όχι δεν επηρεάστηκε καθόλου η προετοιμασία μας, γιατί δεν γνωρίζαμε μέχρι και την τελευταία στιγμή αν θα γίνει ή όχι το παιχνίδι. Επομένως εμείς προετοιμαστήκαμε κανονικά σαν ήταν να γίνει το παιχνίδι. Τα έζησα και στην Πορτογαλία και αυτές οι τακτικές δεν με επηρέασαν. Προετοιμαστήκαμε κανονικά, καθώς είχαμε τη γνώση».

Για το αν είναι έτοιμοι οι Βαλμπουενά και Ποντένσε:

«Ναι, είναι έτοιμοι».

Για την αγωνιστική κατάσταση του Χριστοδουλόπουλου:

«Είναι αλήθεια ότι ο Λάζαρος είναι σε καλή κατάσταση, του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός. Θα έχει ευκαιρία στο ντέρμπι και στο παιχνίδι Κυπέλλου και θα αποκτήσει τον αγωνιστικό ρυθμό παιχνίδι με το παιχνίδι».

Για το αν υπάρχουν συγκεκριμένες σκέψεις για το μεταγραφικό σχεδιασμό:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τους παίκτες που έχουμε στην ομάδα, όλοι οι παίκτες έχουν την ίδια αξία και είμαι ικανοποιημένος με την ομάδα που έχουμε».

Για τις στιγμές που κρατάει από το 2019:

«Υπάρχουν πολλές καλές στιγμές, δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιες. Τα τελευταία 10 λεπτά στο ματς με την Κράσνονταρ, το καλό παιχνίδι με την Μπάγερν, ωραίες στιγμές σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, όλες αυτές οι στιγμές είναι πολύ σημαντικές».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button