ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παράτυπη η αλλαγή της προκήρυξης στην Α1 Γυναικών

Η προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγές, παρά μόνο για έκτακτα θέματα. Σίγουρα δεν ανήκει σε αυτά ο αριθμός των ξένων παικτριών στο πρωτάθλημα!

Η ΕΟΚ έχει καταφέρει να προκαλέσει πολλές φορές με τις αποφάσεις της. Κυρίως με όσα κάνει και τα οποία αποτελούν δείγμα της νοοτροπίας που διακρίνει τα στελέχη της. Στο κομμάτι, δε, της εφαρμογής των κανονισμών υπάρχει μια περίεργη «ανάγνωσή» τους. Σε βασικά θέματα δεν γίνεται το λογικό, αλλά αυτό που θέλουν στην ομοσπονδία.

Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά; Διότι για άλλη μια φορά οι κινήσεις στην ΕΟΚ μας δίνουν το «πάτημα» για να ασχοληθούμε μαζί της και να καυτηριάσουμε τα κακώς κείμενα. Το νέο «καυτό» θέμα έχει να κάνει με την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών. Σύμφωνα με την προκήρυξη για τη νέα χρονιά, υπάρχει αλλαγή σε ό,τι αφορά τις ξένες. Πλέον, οι ομάδες της Α1 μπάσκετ Γυναικών θα μπορούν να έχουν στο δυναμικό τους και να αγωνίζονται με 4 αντί για 3 μη Ελληνίδες παίκτριες. Κοινώς το ρόστερ τους να απαρτίζεται από 4 ξένες.

Εδώ, όμως, υπάρχει ένα σοβαρό θέμα. Σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο, όταν μια ομοσπονδία έχει προσωρινή διοίκηση, τότε αυτή μπορεί να πάρει αποφάσεις μόνο για έκτακτα και σοβαρά ζητήματα. Η αλλαγή στην προκήρυξη, λοιπόν, που αφορά τον αριθμό των ξένων αθλητριών δεν είναι ένα θέμα υψίστης σημασίας.

Αλλά για την ομοσπονδία που πλέον έχει προσωρινή διοίκηση (σ.σ.: μετά και τις σχετικές αποφάσεις από το Πρωτοδικείο), όλα αυτά είναι ένα γεγονός από τα πολλά που συμβαίνουν συνεχώς. Ακόμα κι αν δεν επιτρέπεται να υπάρχουν αυτές οι αλλαγές στο κομμάτι των προκηρύξεων, η ομοσπονδία σφυρίζει «αδιάφορα» και δεν κάνει τίποτα βάσει κανονισμών, αλλά ό,τι θέλει! Τα οποία εντελώς τυχαία έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Γίνονται με στόχο να ευνοηθεί μια ομάδα. Ποιά είναι αυτή; Η απάντηση είναι προφανής και το ξέρουμε όλοι. Το είδαμε και τον τελευταίο καιρό, σε όλα τα επίπεδα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button