ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός μπάσκετ Γυναικών: Μεγάλες δυνατότητες

Είναι αλήθεια ότι τα δύο ματς που έδωσαν οι κοπέλες του Θρύλου με τις αντίστοιχες της τουρκικής ομάδας ήταν διδακτικά. Καθώς έδειξαν πολλά αναφορικά με τη νέα ομάδα που δημιουργεί ο Θάνος Νίκλας. Πιο συγκεκριμένα, ανέδειξαν τα στοιχεία που θα δούμε μέσα στη σεζόν 2024-25 από τις «ερυθρόλευκες». Ολυμπιακός μπάσκετ Γυναικών: Μεγάλες δυνατότητες.

Η νέα ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού

Λοιπόν, αυτό που φάνηκε παρά τις απουσίες που υπήρχαν ήταν ένα. Δηλαδή πώς φέτος οι «ερυθρόλευκες» έχουν μεγάλο… βάθος στο ρόστερ τους. Καθώς η ομάδα έχει σε κάθε θέση από δύο παίκτριες. Παρότι στην εκκίνηση της σεζόν θα λείπει η αρχηγός, Αγγελική Νικολοπούλου. Μιας και συνεχίζει την αποθεραπεία της, μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, στον περσινό πέμπτο τελικό των playoffs με τον Παναθηναϊκό. Άρα αυτό θα λειτουργήσει ιδανικά για τον προπονητή του Ολυμπιακού. Αν και θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να αποκτήσει η ομάδα «χημεία». Όμως είναι λογικό με τρεις νέες παίκτριες στην αρχική πεντάδα.

Σύνολο με μεγάλες δυνατότητες

Ειδικότερα αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πώς η νέα ομάδα του Θρύλου έχει πολλές λύσεις στην επίθεση. Δηλαδή πληθώρα παικτριών που μπορούν να σκοράρουν. Ακόμα, θα μπορεί να το κάνει τόσο από μέση και μακρινή απόσταση όσο και μέσα στη ρακέτα. Καταρχάς με τις Λάμπερτ και Ράτζα, η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Θρύλου θα έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από την περιφέρεια. Ακόμα, οι προσθήκες των Χέμπε και Πηλακούτα έχουν δυναμώσει πολύ τον Ολυμπιακό μέσα στη ρακέτα. Επιπρόσθετα, το second unit της φετινής «ερυθρόλευκης» ομάδας έχει ανεβάσει το επίπεδό του. Κατά συνέπεια, η νέα ομάδα του Θρύλου έχει μεγάλες δυνατότητες. Καθώς αυτό ήταν το πλάνο στον τομέα της ενίσχυσης.

Τα δύο φιλικά με την Μπεσίκτας

Παρότι στο πρώτο φιλικό με την τουρκική ομάδα ο Ολυμπιακός ηττήθηκε, ενώ στο δεύτερο κέρδισε, δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές αγωνιστικά. Διότι στο δεύτερο ματς οι «ερυθρόλευκες» είχαν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ευστοχίας, αν κι αυτό τους έλειψε στο πρώτο φιλικό. Επιπρόσθετα, οι κοπέλες του Θρύλου στο πρώτο φιλικό είχαν μόλις 10 ασίστ, ενώ στο δεύτερο 26. Αλλά για αυτό υπάρχει εξήγηση. Καθώς στο πρώτο φιλικό η Λάμπερτ είχε μόλις μία προπόνηση με την ομάδα, ενώ στο πρώτο φιλικό τραυματίστηκαν οι Πηλακούτα και Σπυριδοπούλου. Επομένως οι χρόνοι μοιράστηκαν καλύτερα. Ακόμα οι παίκτριες έπαιξαν στις θέσεις τους. Επομένως η εικόνα του δεύτερου φιλικού είναι πιο αντιπροσωπευτική. Ολυμπιακός μπάσκετ Γυναικών: Μεγάλες δυνατότητες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button