ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Φορτούνης ομορφαίνει ποδοσφαιρικά την Εθνικη

Σε μία εποχή που πέρα από την πανδημία ψάχνουμε ή ψάχνουνε όλοι κάτι να βρούν για να ασχοληθούν το θέμα του Κώστα Φορτούνη  είναι γάντι . Το θέμα είναι πως όσο σκάβουμε περισσότερο για να βρούμε και να ανακαλύψουμε πράγματα  υπάρχουν δύο -τρεις αλήθειες που θα  πρέπει να αποδεχτούμε.

Ο Κώστας είναι ,μακράν του δεύτερου, ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής. Οταν έχει το χώρο να κινηθεί απο τη μέση και μπροστά έχει τον τρόπο, μοναδικό γαρ, να απελευθερώνεται και να δημιουργεί , αλλά και να σκοράρει. Το γκολ που βάζει είναι απλά εκπληκτικό.

Ο Μαρτίνς ,αλλά και ο Φαν ‘τ Σχίπ έχουν μία διαφορετική λογική  στο ποδόσφαιρο. Λογική που εναρμονίζεται με τα “θέλω” που υπάρχουν  από τους προπονητές  οι οποίοι θέλουν παίκτες εργαλεία που θα κάνουν πολλά και διαφορετικά πράγματα μέσα στο γήπεδο.  Θα έχουν το μυαλό τους στο επιθετικό ή δημιουργικό κομμάτι ,αλλά ταυτόχρονα θα τρέχουν, θα μαρκάρουν, θα καλύπτουν χώρους συμμετέχοντας και στην αμυντική λειτουργία.

Στον Ολυμπιακό αυτό το υπηρετούν ο Μασούρας, ο Καμαρά ακόμα και ο Βαλμπουενά για να μη σας πω τον Ελ Αραμπι

Στην Εθνική η “καψούρα” του Ολλανδού είναι ο Μπακασέτας. Ο  παίκτης που έφυγε από την ΑΕΚ διωγμένος και που βρήκε ποδοσφαιρική δικαίωση  στην Αλάνια και εν γένει στην Εθνική. Ο Φαντ Σχίπ, όμως, ήξερε ότι απόντος του Μάνταλου(άλλος αγαπημένος του Ολλανδού) αν  δεν έβαζε Φορτούνη δεν είχε τύχη απλά με παίκτες -εργαλεία . Γιατί πολύ απλά σε τέτοια ματς περιμένεις τον παίκτη τύπου Φορτούνη, να σου κάνει τη διαφορά. Και ο άσος του Ολυμπιακού, τον ξελάσπωσε αλλά και ταυτόχρονα τον εξέθεσε. Μένει να δούμε αν θα τον χρησιμοποιήσει βασικό σε ένα παιχνίδι που η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει.

Για να το τελειώσουμε, ο Φορτούνης αποτελεί ένα παίκτη που  δεν πρέπει να χαθεί . Το να πεις σε ένα παίκτη στα 26 του να αλλάξει στιλ η σκέψη είναι δύσκολο. Αρα πρέπει να υπάρχουν αμοιβαίες υποχωρήσεις.  Γιατί πολύ απλά ο Κώστας μια παρτίδα σκάκι όπως είναι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με τις εμπνεύσεις του και την οξυδέρκεια του μπορεί να μετατρέψει ένα ανιαρόι αγώνα σε κάτι πολύ όμορφο. Κοινώς, ο Κώστας ,πολύ απλά , ομορφαίνει το ποδόσφαιρο της Εθνικής ,αλλά και όταν χρειάζεται του Ολυμπιακού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button