ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧωρίς κατηγορία

Με τέτοια νοοτροπία θα μπλέξει αρκετά

Η χρονιά ξεκίνησε με το… αριστερό για τον Ολυμπιακό. Ξεκίνησε με μια ισοπαλία 0-0 που μοιάζει με ήττα. Απέναντι στον ουραγό της βαθμολογίας Απόλλωνα. Απέναντι στον Απόλλωνα των -15 παικτών. Μια ομάδα που δεν έδειξε να έχει θέληση για τη νίκη. Με τέτοια νοοτροπία θα μπλέξει αρκετά.

Ανεπίτρεπτη νοοτροπία για τον Ολυμπιακό

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πήγαν στο ματς της Ριζούπολης με κακή νοοτροπία. Δεν έδειξαν να έχουν την απαιτούμενη θέληση για τη νίκη. Δεν είχαν το πάθος που πρέπει να έχει μια ομάδα που θέλει το πρωτάθλημα. Μια ομάδα που είναι η καλύτερη στην Ελλάδα. Όταν, δε, έχει απέναντί της έναν αντίπαλο που έχει πληγεί από τον κορονοϊό. Έναν αντίπαλο με τόσες απουσίες. Έναν αντίπαλο που έχει να παίξει μπάλα σχεδόν έναν μήνα.

Με όλα αυτά δεδομένο, δεν έχεις να αναλύσεις κάτι παραπάνω. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ κακοί στη Ριζούπολη. Δεν κατάφεραν να φτάσουν στο στόχο τους, το τρίποντο. Ακόμα και στον τρόπο με τον οποίο πήγαν να τελειώσουν τις φάσεις. Δεν υπήρχε ομαδικότητα. Σε αρκετές περιπτώσεις θέλησαν κάποιοι να κάνουν το κάτι παραπάνω, προτάσσοντας το «εγώ» και όχι το «εμείς»! Δεν έβλεπες στα μάτια των παικτών του Μαρτίνς να υπάρχει η απαιτούμενη λάμψη. Η δίψα για την κατάκτηση της νίκης. Με τέτοια νοοτροπία θα μπλέξει αρκετά.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία

Δεν υπήρχε και το καθαρό μυαλό. Όταν δημιουργείς 11 τελικές στο τέρμα και 15 συνολικά, όταν απέναντί σου είναι ο 34χρονος Βερχούλστ, όταν ο Απόλλων βγάζει ουσιαστικά το ματς με έντεκα παίκτες, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία. Ούτε οι απουσίες λόγω του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Ούτε οι απουσίες λόγω Covid 19. Σάμπως η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν είχε. Και όχι τέσσερις όπως ο Ολυμπιακός, αλλά διψήφιο αριθμό. Το συμπέρασμα είναι πώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπήκαν όπως έπρεπε στο ματς. «Πέταξαν» το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ανέβασαν στροφές. Αλλά και πάλι δεν είχαν τον τρόπο να κάνουν αυτό που έπρεπε. Να σκοράρουν.

«Καμπανάκι» για τη συνέχεια

Αυτό το 0-0 σίγουρα θα ταρακουνήσει την ομάδα. Αλλά και πολύ κόσμο. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Κι αυτό διότι υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας του κορονοϊού. Υπάρχει όμως και η φετινή εικόνα του Ολυμπιακού που δεν εμπνέει σιγουριά πώς θα «καθαρίσει» εύκολα τα ματς. Το θετικό, αν υπάρχει κάτι θετικό, είναι πώς αυτή η ισοπαλία με τον ουραγό της βαθμολογίας Απόλλωνα θα ταρακουνήσει τα μέλη της ομάδας. Θα κατεβάσουν το κεφάλι. Θα προβληματιστούν. Και θα δουν πώς το «αντίδοτο» είναι μόνο ένα. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για τη συνέχεια.

Υ.Γ. Κριτική να γίνει στην ομάδα. Λογικό και αναμενόμενο μετά από αυτή την εμφάνιση. Κριτική, όχι ισοπέδωση. Η διαφορά είναι +9 από τη δεύτερη ΑΕΚ. Μην το ξεχνάμε αυτό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button