ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κι αν δεν έγινε αυτό…

Και πώς να κοιμηθείς χθες το βράδυ; Μιας και ο τρόπος που χάθηκε ο τελικός της Euroleague, μας διέλυσε το κεφάλι! Μετά το ματς ο καθένας μπορεί να πει το… κοντό και το μακρύ του. Όταν κάνουμε κριτική, ας αναλογιστούμε τη στιγμή που συνέβη το κάθε πράγμα. Όταν τελειώσει το ματς, πέφτουν οι παλμοί. Ειδικότερα μετά από αρκετές ώρες. Άρα, βλέπεις πιο καθαρά τα πάντα! Ωστόσο ό,τι κι αν έγινε, δεν αναιρεί την προσπάθεια της σεζόν. Διότι το… ταξίδι μετρά πρωτίστως. Κι αν δεν έγινε αυτό…

Όλα «συνωμότησαν» για τη Ρεάλ

Δύο χαμένες βολές ο Σλούκας στο τέταρτο δεκάλεπτο. Αλλά και μια από τον Κάνααν. Δηλαδή αστόχησαν ο πιο έμπειρος και ο πιο… ζεστός παίκτης του Ολυμπιακού, αντίστοιχα, στον τελικό! Κατά συνέπεια στο καθοριστικό δεκάλεπτο του τελικού ο Θρύλος δεν έκανε σωστά δύο πράγματα. Καθώς είχε 3/6 βολές. Μία να είχε μπει θα ήταν αλλιώς! Αλλά και κάτι ακόμα. Όταν το προβάδισμα ήταν 6 ή 7 πόντοι, δεν έγινε 8 να τελειώσει ο τελικός. Άρα τόσο κοντά, αλλά και τόσο… μακριά από τον τίτλο.

Ωστόσο έτσι είναι το μπάσκετ. Επομένως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Το «καλάθι της ζωής» του Γιούλ όπως το περιέγραψαν τα ισπανικά ΜΜΕ. Αν δει κανείς τη φάση, έχει περάσει ξώφαλτσα η μπάλα από το χέρι του Φαλ που πήγε να την κόψει! Βέβαια, αν επαναληφθεί 100 φορές η ίδια φάση, δεν θα μπει ούτε πέντε το καλάθι! Κι αυτό το 5% γιατί ήταν ο Γιούλ. Εντούτοις έτσι είναι η ζωή! Είναι αλήθεια πώς μετά τα δύο πρώτα ματς με την Παρτιζάν, όλο πήγαν περίφημα για τη Ρεάλ. Το αποτέλεσμα ήταν η κατάκτηση της Euroleague.

Υπερηφάνεια μόνο

Στην τελική, όμως, κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει την προσπάθεια. Διότι ένα ματς δεν καθορίζει μια σεζόν. Όταν η προσπάθεια ξεκινά τον περασμένο Οκτώβριο και φτάνει ως τον Μάιο, μετρά περισσότερο. Δηλαδή η αναγνώριση του μπάσκετ του Ολυμπιακού. Εξάλλου μέσα στη χρονιά όλοι έβγαλαν το καπέλο σε αυτή την ομάδα. Η οποία έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ. Κυριαρχικό σε πολλά ματς.

Αν και κανείς δεν ξέρει τί θα… ξημερώσει του χρόνου, φέτος μόνο γεμάτοι μπορούμε όλοι να αισθανόμαστε. Αλλά και να νιώθουμε υπερηφάνεια για αυτή την ομάδα. Ειδικότερα με ό,τι έδειξε. Με άλλα λόγια, να είμαστε γεμάτοι με το μπάσκετ που είδαμε! Κι αν δεν έγινε αυτό…

Υ.Γ. Το ΣΕΦ πρέπει να είναι κατάμεστο και στο τρίτο ματς με τον ΠΑΟΚ, όχι μόνο στους τελικούς. Έτσι θα αναγνωρίσουμε όλοι την προσπάθεια αυτή της ομαδάρας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button