Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ιστορική επιστροφή στο σπίτι! [Video]

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2004 ο Θρύλος έκανε πρεμιέρα στο νέο … του σπίτι τον εντυπωσιακό Ναό, επικρατώντας 2-1 της Καλλιθέας.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Με την επιστροφή του Αυτοκράτορα Ολυμπιακού στο φυσικό του σπίτι, αλλά ανανεωμένο «Γ. Καραϊσκάκης» συνδέεται άρρηκτα η σημερινή ημερομηνία
Συμπληρώθηκαν κιόλας 19 χρόνια από την μαγική εκείνη Κυριακή, όπου ο Ολυμπιακός ξαναμπήκε στο δικό του σπίτι, το ανανεωμένο «Γ. Καραϊσκάκης»« ώστε να ξαναδώσει παιχνίδι πρωταθλήματος.
Ποιος δεν ανατρίχιασε στην θέα του νέου γηπέδου που από εκείνη τη στιγμή και στο εξής θα φιλοξενούσε την μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και τον κόσμο της. Μαζί με τα πρώτα βήματα μέσα από τις θύρες έρχονταν όλες οι αναμνήσεις που περάσαμε στο παλιό γήπεδο. Και εύλογα αναρωτηθήκαμε “θα είναι το ίδιο”; Σίγουρα δεν μπορεί να είναι το ίδιο, όμως ο κόσμος που είχε κατακλύσει το Καραϊσκάκη από πάρα πολύ νωρίς, σχεδόν δύο ώρες πριν το παιχνίδι, έδειξε τις διαθέσεις του να ανοίξει την νέα σελίδα στον Ναό. Και τι εξέδρα ήταν αυτή… 34.000 κόσμου ένωσαν τις φωνές τους για να στείλουν το νέο Καραϊσκάκη στην νέα εποχή, με την παλιά του αίγλη αλλά και τις μοντέρνες ανέσεις… αντί τσιμέντων! Όπως ακριβώς αρμόζει δηλαδή όταν μία μεγάλη ομάδα περνάει στην νέα εποχή.

Οι φωνές από όλες τις πλευρές του γηπέδου κόντεψαν να το σηκώσουν στον αέρα! Το “Ολυμπιακός – Ολυμπιακός” δονούσε για αρκετή ώρα την ατμόσφαιρα του Πειραιά.

Εκείνη η μέρα φάνηκε σαν να πέρασε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι βόλτες στην μπουτίκ, εκεί που αναζητήσαμε την φανέλα του Ριβάλντο, του Ζιοβάννι, του Τζόλε και των υπολοίπων αστέρων της ομάδας, το “γύρω γύρω” στα μαγαζιά, η εξερεύνηση έμοιαζε ότι διήρκησε δευτερόλεπτα. Κι όμως έμεινε στην μνήμη μας για πάντα. Κι αυτό γιατί το στολίδι του Φαλήρου είναι και δικό μας. Είναι το καμάρι μας που φιλοξενεί το καμάρι του Πειραιά και της Ελλάδας. Τον Ολυμπιακό μας.

Τα κινητά και οι κάμερες δεν ήταν ιδιαίτερα εξελιγμένα εκείνη τη περίοδο, αλλά οι στιγμές που καταγράφηκαν θα μείνουν για πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μας.
Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός νίκησε την Καλλιθέα 2-1 χάρη σε γκολ του Γιαννη Οκκά (17′) και του Γιώργου Ανατολάκη (49′). Μπροστά σε 34.000 κόσμου! Για την Καλλιθέα είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Φάνης Γκέκας στο 37′.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button