ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Αντίο σε έναν μεγάλο Ολυμπιακό»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον Σάββα Θεοδωρίδη.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον Σάββα Θεοδωρίδη.«Αν ο όρος «στρατιώτης του Ολυμπιακού» μπορεί ποτέ να προσωποποιηθεί, είναι δεδομένο πως θα έχει τη μορφή του ανυπέρβλητου Σάββα Θεοδωρίδη». Με αυτή τη φράση ξεκινά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το χαμό του μεγάλου Σάββα Θεοδωρίδη. Ένας πραγματικός ΘΡΥΛΟΣ του ελληνικού ποδοσφαίρου που δεν είναι πια εδώ. Έφυγε το απόγευμα της Τρίτης, σε ηλικία 85 ετών, έχοντας δώσει μια ακόμα «μάχη».

Η ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ να αναφέρει: «Αν ο όρος «στρατιώτης του Ολυμπιακού» μπορεί ποτέ να προσωποποιηθεί, είναι δεδομένο πως θα έχει τη μορφή του ανυπέρβλητου Σάββα Θεοδωρίδη.

Αγωνιζόμενος στη θέση του τερματοφύλακα, υπήρξε μέλος της θρυλικής ομάδας των έξι συνεχόμενων πρωταθλημάτων, με τον ίδιο να ξεκινά τη σταδιοδρομία του στον δαφνοστεφανωμένο έφηβο το 1953. Φόρεσε την ερυθρόλευκη μέχρι το τέλος της καριέρας του το 1962 όταν και «κρέμασε» τα γάντια του.

Πάντα κοντά στον αγαπημένο του Ολυμπιακό, δεν σταμάτησε λεπτό να τον υπηρετεί από διαφορετικά πόστα, μεταξύ άλλων ως αντιπρόεδρος και γενικός αρχηγός, κατακτώντας, μεταξύ άλλων, επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα. Τα τελευταία χρόνια είχε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του συλλόγου.

Είχε την ευτυχία να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες και να σηκώσει το κύπελλο του 45ου Πρωταθλήματος Ελλάδας, το οποίο του αφιέρωσε προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σάββα Θεοδωρίδη.

Σάββα Θεοδωρίδη, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες…»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button