ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιστορικό μετάλλιο στα 4Χ100μ. ελεύθερο!

Μεγάλη διάκριση για την ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης, στο Βελιγράδι. Διότι οι «ερυθρόλευκοι» Χρήστου και Μπίλας, μαζί με τους Βαζαίο και Γκολομέεβ έγραψαν ιστορία. Μιας και οδήγησαν την ελληνική ομάδα στο χάλκινο μετάλλιο. Ιστορικό μετάλλιο στα 4Χ100μ. ελεύθερο!

Το 8ο ελληνικό μετάλλιο ήταν ιστορικό!

Πράγματι, μεγάλη εμφάνιση από την ελληνική ομάδα στον αγώνα στο Βελιγράδι. Καθώς μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα και «μάχη» ως το τέλος, οι Έλληνες κολυμβητές κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Ειδικότερα ανέβηκαν στο βάθρο με χρόνο 3:13.73. Για την ακρίβεια έμειναν πίσω από τους Σέρβους (3:12.90) και τους Πολωνούς (3:13.25), που επίσης πήραν μετάλλια. Αξίζει να σημειωθεί πώς μεγάλη δουλειά είχαν κάνει και το πρωί και οι Οδυσσέας Μελαδίνης και Βαγγέλης Μακρυγιάννης.

Η πορεία της 4Χ100μ. ως το μετάλλιο

Καταρχάς πρώτος έπεσε στην πισίνα ο Χρήστου με χρόνο 48.82, για να ακολουθήσει ο Μπίλας που έκανε χρόνο 48.50 στο δικό του 100άρι. Ακολούθησε η κούρσα του Γκολομέεβ με ανέβασε… στροφές και με 48.04 έφερε την ελληνική ομάδα μέσα στις θέσεις των μεταλλίων. Έτσι, στο τελευταίο 100άρι ο Γκολομέεβ άντεξε τη «μάχη», έκανε χρόνο 48.37 και τελικά έδωσε στην ελληνική ομάδα το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Αξίζει να σημειωθεί πώς αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στη συγκεκριμένη «σκυτάλη». Όπως και τέταρτο συνολικά σε ομαδικό αγώνισμα, όλα χάλκινα (τα υπόλοιπα στα 4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών). Ιστορικό μετάλλιο στα 4Χ100μ. ελεύθερο!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button