ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η μπάλα θέλει “χάιδεμα”!

Σαν μία καλή συνέχεια του δευτέρου ημιχρόνου με τον Πλατανιά θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την νίκη του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα. Οι πρωταθλητές πέρασαν νικηφόρα από το Νησί των Φαιάκων παρουσιάζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικά δείγματα βελτίωσης αλλά και πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, δημιουργώντας φάσεις με φαντασία, κάτι που έλειπε τόσο πολύ από το παιχνίδι τους.

Το απλό, πολλές φορές, μπορεί να είναι και το πιο εντυπωσιακό και το συγκεκριμένο ο Τάκης Λεμονής έχει φροντίσει να το δείξει στους παίκτες του στο διάστημα που έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Κι αυτό είναι απόρροια του γεγονότος πως υπάρχουν παίκτες, άψογα τεχνικά καταρτισμένοι για να το καταφέρουν. Όχι μόνο το έκαναν πολύ καλά στο γήπεδο, αλλά το έψαξαν κιόλας, θέλοντας να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερο θέαμα στους φιλάθλους που τους ενίσχυσαν με την παρουσία και την φωνή τους για μία ακόμη φορά.

Στο παιχνίδι με την Κέρκυρα, είδαμε αυτό το “απλό” που μας αρέσει. Η αρχή έγινε από τις χαμένες ευκαιρίες του Καμπιάσο, ο οποίος συνδυάστηκε άψογα με τον Καρντόζο, άσχετα από το αν η κατάληξη της μπάλας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τους πρωταθλητές. Έτσι απλά και όμορφα ήρθε το γκολ του Φορτούνη, ο οποίος απέφυγε και τον Κουτζαβασίλη και “χάιδεψε” την μπάλα να πάει στα δίχτυα. Με τον ίδιο απλό τρόπο έγινε και η φάση του δοκαριού του Θεσσαλού.

Mεγάλο “κρίμα” είπε κανείς για την φάση του 37′ όπου συνδυάστηκαν άψογα Καρντόζο – Ντε λα Μπέγια και Μάριν με τον τελευταίο να μην μπορεί να νικήσει τον πορτιέρο της Κέρκυρας

Οι ωραίοι συνδυασμοί συνέχισαν να έρχονται, ο αριθμός των ευκαιριών άρχισε να αυξάνει και το 0-2 φαινόταν πως δεν θα αργούσε. Χωρίς αμφιβολία, προϊόν του ποδοσφαίρου που έπαιξε ο Ολυμπιακός ήταν το δεύτερο γκολ, με τον Μάριν να γίνεται για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και δημιουργός και εκτελεστής. Αρχικά μοίρασε στον Καρίμ, προωθήθηκε και ο Ιρανός τον βρήκε μέσα στην περιοχή. Ο Γερμανός τελείωσε την φάση με ένα εντυπωσιακό “σκάψιμο” που άφησε άναυδο τον Κουτζαβασίλη για να “κλειδώσει” την νίκη.

Με αυτό τον πολύ απλό αλλά άκρως αποτελεσματικό, όπως μαρτυρούν οι αριθμοί, τρόπο, άρχισαν να αυξάνουν και οι ευκαιρίες των πρωταθλητών, την στιγμή που η άμυνα κινδύνεψε ουσιαστικά μόλις μία φορά και ο Καπίνο ήταν εκεί για να μπλοκάρει. Το σκορ σίγουρα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αλλά στην παρούσα φάση είναι πολύ πιο σημαντικό να βλέπει κανείς ότι η ομάδα βρίσκει σωστά και σταθερά τα πατήματά της στο γήπεδο.

Μην ξεχνάμε πως βρίσκεται μόλις μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και… τρεις από την κατάκτηση του νταμπλ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button