ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χασάν Μάρτιν: Έχει δουλέψει και… φαίνεται

Η πολύ σημαντική βελτίωση του σέντερ του Ολυμπιακού στις ελεύθερες βολές.

Ο Χασάν Μάρτιν επελέγη από τον Γιώργο Μπαρτζώκα για το φετινό ρόστερ πολύ νωρίς μέσα στο 2020 και τα μέχρι στιγμής δείγματά του είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Ασφαλώς και έχει ακόμα πολλά να μάθει για το παιχνίδι και να εξελιχθεί, όπως και έχει τρομερά περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς.

Το βέβαιο είναι ότι δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις, αλλά και ατομικά για να γίνεται ολοένα και καλύτερος. Αυτό, αντικατοπτρίζεται σε μεγάλο βαθμό από την τρομερή βελτίωση, σε βαθμό… τελειότητας, που έχει δείξει στην ευστοχία από την γραμμή του φάουλ. Κοιτώντας κανείς τα περυσινά στατιστικά του στο Eurocup με την Μπονυτούτσνοστ, διαπιστώνει πως αχίλλειος πτέρνα στο παιχνίδι του, είναι οι ελεύθερες βολές. Πως όχι, όταν σε 20 αγώνες με την φανέλα της, είχε 55,7% ποσοστό, ή αλλιώς 34/61. Ακόμα και στα κολεγιακά του χρόνια ήταν θέμα οι βολές, καθώς κυμαινόταν από 53,5 μέχρι 65,8%.

Το πρόβλημα, έκανε την εμφάνισή του και στον Ολυμπιακό από πολύ νωρίς. Ήταν κακός από τις βολές στα φιλικά, ενώ στην Ευρωλίγκα, άρχισε με 0/4 στα δύο πρώτα ματς που πήγε στην γραμμή μετά από φάουλ. Έκτοτε και μετά από αρκετή ώρα προπόνηση ατομικά στο συγκεκριμένο κομμάτι, έχει 11/12 στα επόμενα πέντε παιχνίδια. Σουτάρει δηλαδή με 91,7%. Αν μη τι άλλο, δείχνει πως έχει όρεξη να φτιάξει όλα τα ψεγάδια του παιχνιδιού του και αυτό είναι δεδομένα στα υπέρ του.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button