ΜΠΑΣΚΕΤΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ασθενής μνήμη των «πράσινων»

Αφήσαμε λίγο να περάσει μία ημέρα μπας και επανορθώσουν. Δηλαδή να καταλάβουν πώς η χθεσινοβραδινή τους θέση μόνο… γέλιο προκάλεσε. Ειδικότερα με αυτά που κυκλοφόρησαν με αφορμή την ελληνική ιθαγένεια που πήρε, τιμητικά, ο Τόμας Γουόκαπ! Εξάλλου, το σκηνικό αυτό θυμίζει την «καραμέλα» τους για το ποδόσφαιρο που άρχισε το 1996 στην Ελλάδα! Πριν από αυτό ήταν άλλος ο αθλητισμός στη χώρα μας. Η ασθενής μνήμη των «πράσινων»!

Μάλλον έχει ασθενήσει η μνήμη τους

Η θέση της «πράσινης» ΚΑΕ, πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να ακολουθήσει τακτικές κοροϊδίας και ανθελληνισμού που πλήττουν την αξιοπιστία του ελληνικού μπάσκετ. Δεν πρόκειται να ζητήσει την ελληνοποίηση δικών του αθλητών. Ούτε θα μπει στη διαδικασία να ζητήσει να παίξουν περισσότεροι ξένοι και λιγότεροι Έλληνες στο πρωτάθλημα. Είμαστε ο Παναθηναϊκός, η μεγαλύτερη ομάδα του ελληνικού αθλητισμού που πρεσβεύει παντού τα ελληνικά ιδεώδη».

Δηλαδή η δεκαετία του 1990 που αγωνίστηκαν στην ομάδα μπάσκετ των «πράσινων» ο Σοκ ή Γιαννόπουλος και ο Κούσμα ή Μαγουλάς, ήταν αλλιώς; Επομένως τότε δεν πρέσβευε ο σύλλογος τα ελληνικά ιδεώδη; Όμως οι δύο Εσθονοί που έγιναν Έλληνες φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟ. Αλλά το ξέχασαν κάποιοι! Συνεπώς έχει σβηστεί από τη μνήμη τους. Επιπρόσθετα, η τότε διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει καμία σχέση με την τωρινή! Αν και η ιδιοκτησία είναι στα χέρια μελών της ίδιας οικογένειας, οι απόψεις είναι διαφορετικές!

Οι «πράσινοι» ξέχασαν τον «Μπουμπλή»!

Ωστόσο, η αρχή έχει γίνει τη δεκαετία του 1970 με τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και τον Ρότσα-«Μπουμπλή»! Αλλά δεν έχει… σχέση το ποδόσφαιρο με το μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Καθώς είναι… αποκομμένα και ανεξάρτητα μεταξύ τους. Άλλος Παναθηναϊκός ο πρώτος, άλλος Παναθηναϊκός ο δεύτερος! Λόγω του ότι έχουν διαφορετικές θέσεις!

Κατά συνέπεια, άλλους οπαδούς έχει η μία, διαφορετικούς η άλλη… Εξάλλου, δεν πρέπει να είναι το ίδιο κοινό που υποστηρίζει αυτά τα δύο τμήματα του ίδιου συλλόγου! Αντίθετα είναι διαφορετικοί οπαδοί. Αξίζει να σημειωθεί πώς όλο αυτό είναι για γέλια! Η ασθενής μνήμη των «πράσινων»!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button