ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ακαδημία στο Summer Camp της Σουηδίας [pics]

Η ιδέα του Ολυμπιακού δεν περιορίζεται μόνο εντός των ελληνικών συνόρων. Δεν μένει μόνο εντός της ελληνικής Επικράτειας. Αλλά έχει βγει προ πολλού εκτός συνόρων. Σε κάθε σημείο της Γης. Όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε άλλες ηπείρους. Ωστόσο, στην Ευρώπη όλο και μεγαλώνει το δίκτυο των Σχολών. Με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια, όπου κι αν βρίσκεται. Αυτό συνέβη και στο Χάμαρο. Η Ακαδημία στο Summer Camp της Σουηδίας.

Δίπλα και στη Σχολή της Σουηδίας

Την περίοδο που 200 παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου και παράλληλα απολαμβάνουν τις στιγμές στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Ρέντη, για το Summer Camp, στην «ερυθρόλευκη» σχολή του Χάμαρο της Σουηδίας επίσης δεκάδες παιδιά προπονήθηκαν βάσει των αρχών του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός έχει απλώσει τα δίχτυα του, μέσω του δικτύου των Σχολών και στο εξωτερικό. Με το Χάμαρο να έχει ψηλά τη σημαία της ομάδας. Εκεί όπου αντιπροσωπεία της Ακαδημίας του Θρύλου έδωσε το «παρών» και δούλεψε με τα παιδιά της Σχολής, όπως και με όσα έλαβαν μέρος στο Summer Camp.

 Σε υψηλό επίπεδο η φιλοξενία και η οργάνωση

Οι Γιώργος Κοκολάκης, Γιάννης Αποστολάκης, Χρήστος Ρόγκας και Νίκος Κατσικώστας ταξίδεψαν στη Σουηδία και εκπροσώπησαν την Ακαδημία στη σχολή του Ολυμπιακού. Έδειξαν στα παιδιά, αλλά και τους προπονητές της σχολής, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η «ερυθρόλευκη» ακαδημία στο Ρέντη και τη φιλοσοφία που θα πρέπει να έχει η ομάδα.

Οι τέσσερις προπονητές του Ολυμπιακού ένιωσαν τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της σχολής στο Χάμαρο της Σουηδίας, ενώ υπήρχε άψογη συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Παράλληλα, ιδιαίτερα ικανοποιητικό ήταν το επίπεδο της διοργάνωσης του Summer Camp, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη σχολή του Χάμαρο. Η Ακαδημία στο Summer Camp της Σουηδίας.

Συζητήσεις με την Ντέγκερφορς

Η «ερυθρόλευκη» αποστολή έφτασε στη Σουηδία την Κυριακή 26 Ιουνίου και αμέσως έπιασε δουλειά. Οι προπονητές του Θρύλου συναντήθηκαν με τους ανθρώπους της σχολής και την οικογένεια Μακρυγιάννη, η οποία ηγείται της προσπάθειας στο Χάμαρο. Επιπλέον, είχαν και συζητήσεις  με εκπροσώπους της Ντέγκερφορς. Παράλληλα, οι προπονητές της Ακαδημίας παρακολούθησαν και τον αγώνα της πρώτης κατηγορίας του σουηδικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην Ντέγκερφορς και την ΑΪΚ Στοκχόλμης.

Το πρόγραμμα των προπονητών στη Σουηδία

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Summer Camp, παρουσία και στελεχών της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σουηδίας, αλλά και του Δημάρχου της πόλης του Χάμαρο. Επίσης, ακούστηκε και ο ύμνος του Ολυμπιακού στο γήπεδο! Στη συνέχεια οι Κοκολάκης, Αποστολάκης, Ρόγκας, Κατσικώστας ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ντέγκερφορς , ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους παράγοντες της ομάδας αναφορικά με την οργάνωση και τη λειτουργία τόσο της ακαδημίας όσο και της πρώτης ομάδας. Την Τρίτη, η ημέρα είχε έντονη προπόνηση για τα παιδιά του Summer Camp υπό τις οδηγίες των κόουτς της Ακαδημίας. Εν συνεχεία, το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε και ο ημιτελικός πρωταθλήματος Κ13 με τη συμμετοχή της σχολής.

Η μεταλαμπάδευση της φιλοσοφίας του Ολυμπιακού

Οι προπονήσεις συνεχίστηκαν την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη οι τεχνικοί του Θρύλο μίλησαν στα παιδιά και τους προπονητές της σχολής αναφορικά με τη φιλοσοφία του συλλόγου και τον τρόπο δουλειάς. Την τελευταία ημέρα του Summer Camp, την Παρασκευή 1η Ιουλίου, τα παιδιά διασκέδασαν και εκπαιδεύτηκαν παράλληλα με φιλικά παιχνίδια μεταξύ των γκρουπ του camp και των προπονητών ακαδημίας και σχολής.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και βραβεύσεις των παιδιών για τη συμμετοχή τους στο Summer Camp. Επιπλέον, από τα μεγάφωνα έπαιξε ο ύμνος του Ολυμπιακού, όπως και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Ακολούθησε αποχαιρετιστήριο δείπνο ανάμεσα στους προπονητές της Ακαδημίας Κοκολάκη, Αποστολάκη, Ρόγκα, Κατσικώστα και τους υπεύθυνους της σχολής. Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι (2023)!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button