ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γραμμή οφ σάιντ σε όλα τα ματς!

Μετά από σχεδόν μια σεζόν χωρίς την… παρουσία της, επιτέλους θα είναι διαθέσιμη.

Λύση στο μείζον θέμα με το οφ σάιντ που πέρσι ταλαιπώρησε το ελληνικό ποδόσφαιρο έδωσε η Κυβέρνηση.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Γνωστοποίησε πώς αυξάνεται ο προϋπολογισμός για το σύστημα VAR, για να υπάρχει η γραμμή σε όλες τις αναμετρήσεις της Σούπερ Λιγκ. Ώστε να τελειώσει το περσινό «πανηγύρι».

Εκεί όπου οι διαιτητές VAR και AVAR στην τύχη έψαχναν τις φάσεις, για να σώσουν τα λάθη των εποπτών. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πώς η γραμμή θα μπει και στο κύπελλο Ελλάδας από την προημιτελική φάση και έπειτα, όπως και στους αγώνες μπαράζ στο φινάλε της σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

«1.Η εισαγωγή της γραμμής offside και την ενσωμάτωσή της στο υπάρχον κεντρικό σύστημα λειτουργίας VAR,

  1. Η τροποποίηση του Τεχνικού Δελτίου του έργου, με σκοπό την απένταξη των Υποέργων 3 και 4 αντίστοιχα, και τη μεταφορά ποσών στο Υποέργο 1 από τα αδιάθετα κονδύλια του έργου ύψους 1.360.740.70€, την ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης (ποσό 478.237€) για την κάλυψη της βασικής υπηρεσίας VAR για περίπου 77 αγώνες και την αύξηση του προϋπολογισμού κατά 1.209.872,30€, ώστε να εισαχθεί η γραμμή offside και να αυξηθεί ο αριθμός των αγώνων ανά έτος,
  2. Η τροποποίηση της σύμβασης του Υποέργου 1, ώστε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της στο ποσό των 12.791.472,30 (αντί του ποσού των 10.220.859,30€), για την εισαγωγή της γραμμής offside καθώς και την αύξηση του φυσικού της αντικειμένου (επιπλέον αγώνες),
  3. Η τροποποίηση του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης, ώστε να αυξηθούν οι αγώνες σε 349 για 1ο έτος, 275 ανά έτος για τα επόμενα 4 έτη (2ο -5ο ) και επομένως 1.449 συνολικά, και να προσφερθεί η ολοκληρωμένη υπηρεσία VAR στους προημιτελικούς και ημιτελικούς αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος, τους αγώνες μπαράζ μεταξύ της ομάδας που θα τερματίσει στη 13η θέση του Πρωταθλήματος Super League 1 και της ομάδας που θα τερματίσει στη 2η θέση του Πρωταθλήματος της Super League 2, αλλά και τους αγώνες για την εκπαίδευση των διαιτητών της Super League και τους αγώνες για τις απαραίτητες πιστοποιήσεις γηπέδων των FIFA και IFAB».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button