ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φανέλας το ανάγνωσμα!

Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες, τον παλιό καλό καιρό που δεν υπήρχαν τα Social Media, περιμέναμε πως και πως να πάρουμε τις εφημερίδες κάθε μέρα και ψαχουλεύαμε μέσα στις σελίδες τους να βρούμε αν υπάρχει κάποιο δείγμα της νέας φανέλας με την οποία η ομάδα θα αγωνιζόταν την σεζόν που ερχόταν. Την παρουσίαση έκανε πολλές φορές “ανεπίσημα” και το περιοδικό του Ολυμπιακού σε κάποια στήλη.

Η απογοήτευση όταν δεν την βρίσκαμε ήταν μεγάλη και προσπαθούσαμε μέχρι και να την “μαντέψουμε” βλέποντας τα φιλικά. Κι αυτό διότι συνήθως η ομάδα έπαιζε με την δεύτερη, οπότε το μάτι προσπαθούσε να “πιάσει” κάποια λεπτομέρεια για να βγάλουμε μία άκρη.

Έτσι λοιπόν “μαντέψαμε” εκείνες του 2005-06 με τις μαύρες λεπτομέρειες που ήταν κόκκινες στην τρίτη που έπαιζε ο Ολυμπιακός στα φιλικά και “πιάναμε” το στυλ της πρώτης. Το ίδιο και με τον γιακά το 2006-07.

Και φυσικά αφότου τις μαθαίναμε σπεύδαμε να ζητήσουμε από τους γονείς μας να μας την κάνουν δώρο ακόμα δεν είχε βγει!!! Έτσι λοιπόν, λίγο πριν το πρώτο παιχνίδι, οι πατεράδες μας δεν γλύτωναν το… “χαράτσι” και κατέθεταν το αντίτιμο είτε στην μπουτίκ της Υψηλάντου, είτε αργότερα στην μπουτίκ στο νέο Καραϊσκάκη.

Κι όμως, θυμάμαι χαρακτηριστικά την υπερηφάνειά τους όταν πήγαιναν στο πρώτο παιχνίδι με τον μικρό τους γιο ή την μικρότερη κόρη και τους έστηναν μπροστά από το γήπεδο για να τους φωτογραφίσουν με την νέα φανέλα! Κι αν είχε και το όνομα του αγαπημένου τους παίκτη στην πλάτη τότε είχαμε ακόμη μία στην οποία συνήθως ο φωτογραφιζόμενος ποζάριζε αλά… Γεωργάτος στην Λεωφόρο!

Τα χρόνια πέρασαν, οι πληροφορίες για τις νέες φανέλες έχουν έρθει με τα social media πιο κοντά στο κοινό, τα… εκνευριστικά spoilers χαλάνε την έκπληξη πολλές φορές, αλλά η λαχτάρα είναι η ίδια, από μικρούς και μεγάλους!

Κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα, όπου η φανέλα έχει εξελιχθεί αρκετά για να προσφέρει όλες τις μοντέρνες ανέσεις στους ποδοσφαιριστές και φυσικά να είναι καλαίσθητη. Μία καλαισθησία που πριν μερικά χρόνια είτε είχε χαθεί είτε απλά αποτελούσε μια φανέλα χωρίς φαντασία που να ερχόταν να προσθέσει την δική της πινελιά στην παραδοσιακή γραμμή, δηλαδή τις ερυθρόλευκες ρίγες.

Θυμάμαι, επί εποχής puma και εκεί γύρω στα 2008, η έλλειψη φαντασίας από πλευράς εταιρείας ήταν τέτοια που έδινε την εντύπωση πως δεν μπορούσαν καν να σχεδιάσουν μια φανέλα του Ολυμπιακού, η οποία ήταν… 99% η ίδια! Δεν θυμάστε; Δείτε!

Και το 2015 ήρθε η adidas, είδηση που υποδέχθηκε όλος ο κόσμος με χαρά και… ανακούφιση. Μία τεράστια εταιρεία, συνεργάστηκε με έναν τεράστιο σύλλογο.

Τρία χρόνια τώρα, η φανέλα είναι όπως πρέπει να είναι. Παραδοσιακή χωρίς… “φαντασίες” που απλώς δεν ταίριαζαν και πινελιές που έδιναν ένα άλλο κύρος, όπως το “90 Years” στο μανίκι για τα 90 χρόνια της ομάδας.

Και να την πάλι η νέα εμφάνιση. Με την χρυσή πινελιά, που αρμόζει σε μία χρυσή ιστορία δίχως να αλλάζει καθόλου ο ερυθρόλευκος σχεδιασμός.

Τα σχόλια, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ήταν θετικά και αν κρίνουμε με βάση αυτά, θα δούμε πολλές στο φιλικό! Γιατί πάντα έτσι είναι ο φίλαθλος του Ολυμπιακού. Θέλει να ντύνεται υπερήφανα την φανέλα με τα ερυθρόλευκα και τον δαφνοστεφανωμένο στο στήθος.

Όσο για την δεύτερη, το πορτοκαλί έρχεται ξανά, αλλά αυτή τη φορά όχι σε τερματοφύλακα όπως φορούσε ο Κάρολ το 2012-13. Είναι κάτι το διαφορετικό και το ευφάνταστο, χωρίς πολλά… φρου φρου. Και το λέμε αυτό γιατί έχουμε δει ευρωπαϊκές ομάδες να μετατρέπουν τις δεύτερες και τρίτες εμφανίσεις τους κυριολεκτικά σε… τσίρκο με διάφορα σχήματα! Όχι όμως ο Ολυμπιακός. Μία απλή και καλαίσθητη εμφάνιση με ένα πρωτότυπο και ευχάριστο χρώμα που σίγουρα θα… φορεθεί πολύ, καλώς εχόντων των πραγμάτων και στο Champions League φέτος, εκεί που ευελπιστούμε όλοι να ξαναδούμε την ομάδα μας!

H ιστορία συνεχίζεται και γράφεται μόνο με χρυσά γράμματα σε φόντο ερυθρόλευκο!

Καλορίζικες λοιπόν να είναι και καλοφόρετες από τους παίκτες μας και τον κόσμο και πάντα με υγεία!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button