ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ερυθρόλευκη «συνταγή» επιστροφής στην κανονικότητα

Με νέο προπονητή τον Κουτίνιο και δυνατές παρουσίες το ρόστερ της ομάδας βόλεϊ Γυναικών που στοχεύει στο νταμπλ.

Η περασμένη χρονιά ήταν περίεργη για το άθλημα. Η απόφαση να διακοπεί η σεζόν είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν αρκετές κοπέλες από τις «ερυθρόλευκες» και η σεζόν να ολοκληρωθεί χωρίς τίτλο, μετά από πάρα πολλά χρόνια. Αλλά ήταν απλά ένα διάλειμμα από την κανονικότητα στο γυναικείο βόλεϊ. Ορισμένοι μπορεί να αναθάρρησαν, αλλά δεν ξέρουν ακόμα τί τους περιμένει από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η σεζόν 2020-21 ήταν μια «περίεργη» χρονιά, μακριά από την κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα. Η νέα που ξεκινά σε λίγους μήνες θα είναι εντελώς διαφορετική. Το σκηνικό θα είναι εντελώς διαφορετικό. Ας τα βάλουμε σε μια σειρά. Είμαστε στις αρχές Ιουνίου και το ρόστερ της ομάδας βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού είναι έτοιμο. Έγιναν οι κατάλληλες προσθήκες και έχει δημιουργηθεί μια ομάδα, γεμάτη με καλές… μονάδες. Μια ομάδα με ποιοτικές αθλήτριες. Η ομάδα που θα επαναφέρει το Θρύλο στην κορυφή του βόλεϊ Γυναικών στην Ελλάδα, με ένα ακόμα νταμπλ, αλλά παράλληλα θα παλέψει και στο CEV Champions League για να πετύχει ό,τι καλύτερο.

Με νέο προπονητή τον Χιλ Φερέρ Κουτίνιο με άμεσο συνεργάτη τον Σπύρο Σαραντίτη. Ο Έλληνας προπονητής συνεχίζει στον Ολυμπιακό, πάντα μέλος του τεχνικού επιτελείου. Για να δώσει πολύτιμες πληροφορίες στον Κουβανό ομόλογό του. Σε ό,τι αφορά το ρόστερ… Είναι αρκετά γεμάτο, με καλές λύσεις σε όλες τις θέσεις. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, με ποιότητα.

Αρχικά υπάρχουν τρεις μεγάλες επιστροφές. Η αρχηγός Χριστοδούλου, η διαγώνια Χίπε και η κεντρική Γιώτα. Συν τοις άλλοις, αποκτήθηκαν δύο πολύ δυνατές ακραίες. Η Κουβανή Σάλας και η Βραζιλιάνα Μαρί Παράιμπα. Και όχι μόνο…

Αποκτήθηκαν η λίμπερο Κακουράτου, η διεθνής ακραία Γενιτσαρίδη, όπως και η επίσης διεθνής κεντρική Εμμανουηλίδου, ενώ παρέμεινε και η ακραία Τοτσίδου. Όλες τους, εκτός από ικανότητα, έχουν ως «όπλο» και την εμπειρία. Αν προσθέσουμε τις Μιλεντίγεβιτς, Ξανθοπούλου, Ζιώγα, Κελεσίδη και Συριστατίδη, υπάρχει ένα ρόστερ που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα και να φτάσει στις κατακτήσεις τίτλων.

Αναλυτικά το δυναμικό της ομάδας βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού:

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Παναγιώτα Ξανθοπούλου.

Διαγώνιες: Σάσκια Χίπε, Φερονίκη Ζιώγα.

Ακραίες: Βίλμα Σάλας, Μαρί Παράιμπα, Σία Τοτσίδου, Μαρία Γενιτσαρίδη,

Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Μελίνα Εμμανουηλίδου, Ιλιόνη Κελεσίδη, Αγγελίνα Συριστατίδη.

Λίμπερο: Ξένια Κακουράτου, Έλενα Μιλεντίγεβιτς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button