ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστρέφει ο κόσμος στα γήπεδα…

Η Σούπερ Λιγκ το ζητάει ξανά, θετικός ο Αυγενάκης, συνεχίζονται οι συζητήσεις.

Σε πρώτη φάση η συζήτηση αφορά ποσοστό γύρω στο 30% σε σχέση με τη χωρητικότητα των γηπέδων.

Θετικά βήματα πάνω σε αυτό το μείζον ζήτημα για το ελληνικό πρωτάθλημα γίνονται και συνεχίζουν να γίνονται. Κάτι που ανέφερε και η αντιπρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Κάτια Κοξένογλου, μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της επανόδου του κόσμου στις κερκίδες των γηπέδων, κάτι που έχουν ζητήσει οι σύλλογοι επανειλημμένα, αλλά και την τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η κα. Κοξένογλου υπογράμμισε: «Είχε να κάνει με την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Έχουμε έτοιμο το επιχειρησιακό σχέδιο που θα παρουσιάσουμε στον υφυπουργό. Μάλιστα, ήδη έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις μαζί του και είναι θετικός, ενώ έχω δει δηλώσεις του για το Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ που συνηγορεί στο να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι τρόπος διασκέδασης και δεν το έχουν ανάγκη μόνο οι ομάδες αλλά και οι φίλαθλοι. Όπως έχουν ανοίξει τα θεάματα, έτσι πρέπει κι εμείς να δώσουμε τη ευχαρίστηση στους φιλάθλους να γυρίσουν στα γήπεδα.

Είναι πολύ άχαρο να παίζουν χωρίς κόσμο, αφού νομίζεις ότι πρόκειται για φιλικό προετοιμασίας κεκλεισμένων των θυρών. Σε καμία περίπτωση δεν βγάζει την ευχαρίστηση του θεάματος. Κι αυτό είναι και το παράπονό μας ότι έχουν ανοίξει όλα τα θεάματα εκτός από το δικό μας. Εγώ σαν θεατρόφιλη, χάρηκα που άνοιξε το θέατρο γιατί μπορούσα να πάω, να παρακολουθήσω και να νιώσω όμορφα. Κι οι άνθρωποι, όμως, του ποδοσφαίρου το έχουν ανάγκη κι αυτή τη στιγμή τους το στερούμε. Δεν αμφισβητείται ότι ο κόσμος παίζει ρόλο, γιατί αυτό που λέμε ότι δεν υπάρχει ψυχή, η ψυχή είναι ο κόσμος».

Σχετικά με την πρόταση της Σούπερ Λιγκ για το θέμα, εξήγησε: «Μιλάμε για ποσοστό ανάλογα με εγκατάσταση περίπου στο 30% της χωρητικότητας, ώστε να βρούμε μια μέση λύση», ενώ εάν αυτό μπορεί να εφαρμοστεί από την πρώτη αγωνιστική, τόνισε: «Θα ήταν ιδανικό κι αν μπορεί να γίνει από την πρεμιέρα, είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Αν χρειαστούν, όμως, ο υπουργός κι η επιτροπή χρόνο ώστε να πουν τις προτάσεις πάνω στα δικά μας αιτήματα, φυσικά και θα τον έχουν».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button