ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Μετωπική» Σούπερ Λιγκ με ΕΠΟ

Ο Παύλος Σαχτούρης εξηγεί πώς ο ορισμός του τελικού την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, αποτελεί ένδειξη πώς η ΕΠΟ δεν σέβεται τίποτα.

Στο σημερινό Δ.Σ. της λίγκας οι ομάδες συζήτησαν την πρόταση του Ολυμπιακού για αυτονόμηση από την ομοσπονδία.

Μια πρόταση για την πλήρη, λειτουργική και οργανωτική, αυτονόμησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τον έλεγχο της ομοσπονδίας. Πιο συγκεκριμένα, αυτονόμηση σε όλα τα οργανωτικά, κανονιστικά, και λειτουργικά θέματα του πρωταθλήματος της Super League 1, τη λειτουργία όλων των Πειθαρχικών Επιτροπών για το πρωτάθλημα της SL1, τη διαιτησία του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της SL1, όπως και κάθε συναφές θέμα με την οργάνωση και την λειτουργία του πρωταθλήματος.

Διότι είναι δεδομένο και ξεκάθαρο πώς η τωρινή ΕΠΟ δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και κατ’ επέκταση του Συνεταιρισμού. Διότι, είτε αρέσει στα στελέχη της ομοσπονδίας, είτε όχι, η Σούπερ Λιγκ σε πολύ μεγάλο βαθμό χρηματοδοτεί και συντηρεί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, χωρίς να μπορεί να καθορίσει το ίδιο με τις αποφάσεις του τα θέματα που κατ’ αποκλειστικότητα το αφορούν.

Ο Ολυμπιακός έβαλε το θέμα στο… τραπέζι προς συζήτηση και οι περισσότερες ομάδες της Λίγκας είναι θετικές προς αυτή την κατεύθυνση. Τόσο στα προηγούμενα συμβούλια όσο και στο σημερινό, αυτό που ειπώθηκε ήταν ένα.

Η απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος -κάτι που ήταν γνωστό εδώ και πολλές εβδομάδες- παράλληλα τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, είναι φανερή ένδειξη πώς δεν σέβεται ούτε τη Σούπερ Λιγκ, ούτε τις ομάδες, ούτε τις αποφάσεις τους. Κι αυτό που επανέλαβαν σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στο συμβούλιο της Λίγκας ήταν ένα.

Έχει φτάσει η ώρα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να ορίζει τις τύχες του. Και όχι να εξαρτάται από τους «βλαχοδημάρχους» των Ενώσεων που νομίζουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τσιφλίκι τους, με αποτέλεσμα να παίρνουν αποφάσεις που πάνε πίσω και όχι μπροστά το άθλημα, σε όλα τα επίπεδα. Δείχνοντας πώς δεν τους απασχολεί καθόλου.

Είναι δεδομένο πώς θα υπάρξουν αντιδράσεις και κινήσεις από την πλευρά της Λίγκας το προσεχές διάστημα. Να συζητηθούν προτάσεις αντίδρασης, πάντα μέσα στα πλαίσια των κανονισμών. Κυρίως, όμως, να γίνουν όσα πρέπει.

Η αυτονόμηση της Σούπερ Λιγκ από την ΕΠΟ είναι το ιδανικό. Στα πρότυπα των αντίστοιχων λιγκών στα μεγάλα, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αυτονόμηση και ανεξαρτησία που έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμη για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε κάθε χώρα ξεχωριστά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button