ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δυναμώνει, επεκτείνεται και δεν… διαλύεται η Ευρωλίγκα

Το σημερινό board επιβεβαίωσε πως γίνονται κινήσεις για την περεταίρω ανάπτυξη της διοργάνωσης.

Το σημερινό board επιβεβαίωσε πως γίνονται κινήσεις για την περεταίρω ανάπτυξη της διοργάνωσης.Η πανδημία και ο κορωνοϊός, έχει δημιουργήσει προβλήματα σε όλους τους τομείς Παγκοσμίως στην καθημερινότητά μας. Αναμφίβολα, από την δύνη της, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και η Ευρωλίγκα που και απώλειες είχε και λάθη κάνει στο πώς να αντιμετωπίσει τις αλλαγές που φέρνει, αλλά μέχρι εκεί.

Σε πείσμα όσων θέλουν την διάλυσή της και καλλιεργούν ένα κλίμα αβεβαιότητας και… διάλυσης που προέρχεται από ευσεβείς πόθους μίας και μόνο ομάδας, η διοργάνωση δουλεύει για να μείνει όρθια και να αναπτυχθεί.

Για το μέλλον της, σημαντικές ειδήσεις έβγαλε το τετράωρο board των μετόχων μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα. Όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η λίγκα, από το καλοκαίρι του 2021 και έπειτα θα υπάρξει ουσιαστικά μονιμοποίηση των Μπάγερν Μονάχου και Βιλερμπάν, αυξάνοντας τον αριθμό των ομάδων-μετόχων που έχουν μόνιμη θέση στις 13 από 11 που είναι τώρα. Αυτό, θα γίνει σε συνδυασμό και με το νέο «άνοιγμα» στην γαλλική και γερμανική αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μπάγερν θα έχει έτοιμο το νέο της γήπεδο το 2022, που θα κοστίσει 100 εκατομμύρια ευρώ και θα κατασκευαστεί με χορηγία της Red Bull. Εύλογα, οι δύο αυτές αγορές, θα αυξήσουν σε σημαντικό βαθμό τα έσοδα της διοργάνωσης γενικότερα. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε η πρόθεση της Ευρωλίγκας να δώσει στην Άλμπα Βερολίνου νέα διετή κάρτα ελευθέρας (wild card), κάτι που σημαίνει πως μέχρι το 2023, οι εξασφαλισμένες θέσεις θα είναι 14.
Επί προσθέτως, έγινε παρουσίαση ενός νέου επιχειρηματικού πλάνου με σκοπό να βελτιώσει και να… απογειώσει την διοργάνωση, που θα μπει πλέον και σε ψηφιακές συνεργασίες και στρατηγικές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Euroleague Commercial Assets συναντήθηκαν εξ αποστάσεως την Τρίτη 10 Νοεμβρίου για να πραγματοποιήσουν βασικές συζητήσεις για το μέλλον. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroleague Basketball (EB), Τζόρντι Μπερτομέου, ξεκίνησε τη συνάντηση παρέχοντας στους συλλόγους πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο και τα επερχόμενα βήματα του στρατηγικού χάρτη πορείας που καθορίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019, βάσει δύο διαφορετικών πυλώνων:

– Αύξηση της διείσδυσης σε στρατηγικές αγορές, συγκεκριμένα στη Γαλλία και στη Γερμανία, όπου τα επίπεδα ενδιαφέροντος και επιχειρήσεων έχουν δείξει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Συμπεριλαμβανομένης της ανάθεσης μίας wild card για δύο σεζόν (μέχρι τον Ιούνιο του 2021) στις Βιλερμπάν και Μπάγερν Μονάχου αντίστοιχα. Το συμβούλιο του ECA θα καθορίσει τους όρους και για τους δύο συλλόγους που θα εκχωρηθούν με μακροχρόνια άδεια έως τον Ιούνιο του 2021.

– Αύξηση της σταθερότητας της λίγκας μέσω της αύξησης του αριθμού των μακροχρόνιων αδειοδοτημένων συλλόγων. Οι σύλλογοι ανέλυσαν τις διάφορες εναλλακτικές λύσεις, τις προτεραιότητες και τα κριτήρια για την εκχώρηση τέτοιων αδειών, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης συνομιλιών με την Άλμπα Βερολίνου σχετικά με μία ακόμη wild card για δύο σεζόν.

Η συνάντηση συνεχίστηκε με στελέχη της EuroLeague, παρέχοντας στους συλλόγους εικόνα για το έργο που πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες, μαζί με την Deloitte’s Sports Business Group, μια πενταετή εμπορική στρατηγική που θέτει τους πρωταρχικούς στόχους της EuroLeague και των συλλόγων της για το μέλλον. Οι ομάδες παρουσιάστηκαν επίσης με πρόσθετες στρατηγικές σε συγκεκριμένους κλάδους όπως επωνυμία, μετάβαση στην αγορά και ψηφιακή.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής στρατηγικής, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ECA ενέκριναν τη δημιουργία μιας εταιρείας που θα οδηγήσει όλα τα τρέχοντα και μελλοντικά έργα καινοτομίας εντός του Πρωταθλήματος, θα τεθούν σε ισχύ αμέσως.

Τα μέλη εξέτασαν επίσης την πρόοδο στη βελτίωση της EuroLeague, εστιάζοντας στην τελευταία συνεργασία με την Ένωση Παικτών της EuroLeague με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button