ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Χρειαζόμασταν περισσότερους παίκτες»

Στο μικρό ροτέισον και στα ολλά λάθη εστίασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας τους λόγους της ήττας του Ολυμπιακού από την Ζενίτ

Ο Ολυμπιακός γνώρισε οδυνηρή ήττα από την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και πλέον μόνο με … θαύμα θα μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση στην προνομιούχο οκτάδα της Ευρωλίγκα
Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να στέκεται στα πολλά λάθη και στο γεγονός ότι η ομάδα του δεν είχε την απαιτούμενη συνεισφορά από όλους τους παίκτες του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:
«Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα όπως η Ζενίτ, θα έπρεπε να παίξουμε καλύτερα επιθετικά, αλλά και αμυντικά. Χρειαζόμασταν περισσότερους παίκτες να συνεισφέρουν στο ματς επιθετικά και αμυντικά και θεωρώ πως το μεγάλο μας πρόβλημα ήταν στο τρίτο δεκάλεπτο όπου και χάσαμε όλες τις διεκδικούμενες μπάλες που ήταν 50%-50%, ριμπάουντ και πολλές κατοχές που έκριναν το ματς. Η Ζενίτ βρήκε αυτοπεποίθηση από τις δεύτερες ευκαιρίες που της δώσαμε. Και το δεύτερο στοιχείο, ήταν πως σε ένα κλειστό ματς, κάναμε πολλά λάθη. Πολλές φορές, όταν επιστρέφαμε στο σκορ, δεν ήταν πως δεν σκοράραμε, αλλά κάναμε λάθη με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να βρίσκει πόντους στον αιφνιδιασμό. Έτσι λοιπόν, το να κερδίσεις εκτός έδρας θα πρέπει να μείνεις 40 λεπτά στο πλάνο και να έχεις πολλούς παίκτες μέσα στο ματς και δυστυχώς αυτό δεν έγινε σήμερα για εμάς».

Σε ερώτηση για το ποιο ήταν το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας του πριν το ματς: «Δεν θέλαμε να δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες στη Ζενίτ, είναι πρώτοι στην Ευρωλίγκα έχοντας 13 επιθετικά ριμπάουντ μέσο όρο. Και το δεύτερο ήταν να μην κάνουμε λάθη δίνοντας τους εύκολους πόντους στην επίθεση. Έπρεπε να προστατεύσουμε την μπάλα. Όποτε βιαστήκαμε ή κάναμε λάθη, τους δώσαμε την ευκαιρία να σκοράρουν στην επίθεση και στον αιφνιδιασμό».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button