Ατσάλινα κορίτσια στον τελικό!!

Θρίαμβος για τις κοριτσάρες του Χάρη Παυλίδη που επικράτησαν με 14-10 των ΗΠΑ και προκρίθηκαν για πρώτη φορά μετά το 2011 και τη Σανγκάη σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αντίπαλός της θα είναι η νικήτρια του ημιτελικού Ισπανία-Ουγγαρία
Τα κλειδιά της νίκης ήταν ουσιαστικά δύο ..Η καταπληκτική άμυνα που καθήλωσε τις Αμερικανίδες μόλις στα 10 γκολ στην επίθεση ,αλλά και το επιβλητικό τελευταίο οκτάλεπτο (6-2) που καθήλωσε την Παγκόσμια δύναμη των ΗΠΑ που απλά έβλεπαν τα κορίτσια του Παυλίδη να κάνουν πάρτι..
Και για να καταλάβετε ποιον απέκλεισαν τα κορίτσια αξίζει να πουμε ότι ήταν μόλις η δεύτερη φορά που κερδίσαμε την Αμερική που έχει ανέβει 11 φορές σε βάθρο και μετρά οκτώ παγκόσμιους τίτλους, πέντε στις τελευταίες έξι διοργανώσεις.
Στα τρία πρώτα οκτάλεπτα το ματς ήταν ντέρμπι . Οι Αμερικανίδες έδειχναν ότι μας πήραν τον αέρα αλλά τα κορίτσια του Παυλίδη ήταν σκληρά σαν ατσάλι.. Δεν της αφήναμε να ξεφύγουν, η Σταματοπουλου ήταν κέρβερος και η Ελληνική ποιότητα και ψυχή βγήκε ακόμα περισσότερο στο τελευταίο οκτάλεπτο.
Δύο γκολ απο τη Σάντα, ένα καθοριστικό απο την Ξενάκη και τρία σερί από τη Βάσω Πλευρίτου έστειλαν τις Αμερικανίδες για …ύπνο και εμάς στον τελικό για το 14-9 και τελικά ..14-10.
ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ 14-10
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 2-3, 6-2
ΕΛΛΑΔΑ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Τριχά 1, Σάντα, Γιαννοπούλου, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη, Κουρέτα, Τζούρκα.