ΔΙΑΦΟΡΑ

Ανανέωση της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ανανεώνεται, για δύο χρόνια, η θητεία της Προέδρου, του Αντιπροέδρου, καθώς και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής:
1. ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Οικονομική Σύμβουλος, Πρόεδρος
2. ΣΤΡΙΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Αντιπρόεδρος
3. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ ΜΕΛΙΤΙΝΗ, Δικηγόρος, Μέλος
4. ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ ΜΙΧΑΗΛ, Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος
5. ΕΛΛΗΝΙΑΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, Ιδ. Υπάλληλος, Μέλος
6. ΠΙΖΑΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Μαθηματικός, Μέλος
7. ΠΛΑΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Οικονομολόγος, Μέλος

Η Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ., κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανανέωση της εμπιστοσύνης στο σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου επιστέφει τις προσπάθειες μας για την ανάπτυξη του Σταδίου και του περιβάλλοντος χώρου, μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημική κρίση. Οραματιζόμαστε ένα διαφορετικό Σ.Ε.Φ. που θα προκύψει μέσα από την υλοποίηση του ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης που παρουσιάσαμε πριν λίγους μήνες. Ένα Σ.Ε.Φ. που πλέον, αποτελεί τοπόσημο για την ευρύτερη ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου.

Συνεχίζουμε, σε αγαστή συνεργασία με τον Υπουργό, κ. Αυγενάκη, και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, να σχεδιάζουμε προσεκτικά και να προωθούμε παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τις αθλητικές υποδομές του Σταδίου, αλλά και την εικόνα του περιβάλλοντος χώρου».

Τσιλιγκίρη: «Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την συνεχή στήριξη στο δύσκολο έργο μας»

Τοποθέτηση για την παραμονή στη θέση του προέδρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας έκανε και η Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Αναλυτικά:

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό μας, Kυριάκο Μητσοτάκη για τη συνεχή στήριξη του στο δύσκολο έργο μας. Η επιλογή του περιποιεί τιμή και αναγνώριση των προσπαθειών που έχουμε καταβάλει. Ταυτόχρονα, η απόφαση του Υφ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη , για την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ. με γεμίζει με χαρά και δύναμη για τη συνέχεια.

Μέσα σε μια περίοδο αυξημένων υγειονομικών αναγκών και κατακόρυφης πτώσης των ιδίων πόρων μας, με την απώλεια 1.5 περίπου εκ. ευρώ εσόδων και με μόλις 300.000 περίπου διαθέσιμο προϋπολογισμό, καταφέραμε να αλλάξουμε ριζικά την εικόνα όχι μόνο του Σταδίου μας, αλλά και του περιβάλλοντος χώρου του.

Σβήσαμε τα σημάδια εγκατάλειψης και επουλώσαμε τις οικονομικές πληγές προηγούμενων ετών, με τρόπο που μας έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε τις αναγκαίες αισθητικές, αλλά και κυρίως διαρθρωτικές παρεμβάσεις. Το Σ.Ε.Φ., πλέον, δεν είναι μόνο ένα γήπεδο αναφοράς για τα μπασκετικά δρώμενα, αλλά ένα τοπόσημο για την εν γένει ανάπλαση του Πειραιά και του Φαληρικού Όρμου.

Η υλοποίηση του masterplan μετατρέπει το Σ.Ε.Φ. καθημερινά σε μια κοιτίδα αθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, με την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου να καρποφορεί. Πλέον, οι ευκαιρίες που προσφέρει το Σ.Ε.Φ. είναι περιζήτητες, καθώς μπορούμε να εγγυηθούμε τη σταθερότητα που χρειάζεται για να προχωρήσουν τα σχέδια υποψήφιων επενδυτών. Και βάζουμε μπροστά τα νέα σχέδια μας για το υδατοδρόμιο και τη δημιουργία ασφαλούς στέγης για τον υδάτινο αθλητισμό και την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πειραιά.

Σχεδιάζουμε, σε συνεργασία και με τη ΓΓΑ και τους εργαζομένους του Σταδίου μας, ένα νέο Σ.Ε.Φ.

Ένα Σ.Ε.Φ. υπερσύγχρονο, πλήρως προσβάσιμο και με ξεκάθαρο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ένα Σ.Ε.Φ. που θα λειτουργεί ως αθλητικό οικοσύστημα για την ανάδειξη και διατήρηση αθλητών στο κορυφαίο επίπεδο. Μα, πρωτίστως, ένα Σ.Ε.Φ. που θα λειτουργεί ως ελκυστικός προορισμός για τις ανάγκες των κατοίκων της Αττικής.

Τέλος, θέλω να αναφερθώ ειδικά στο Διευθυντή του Σ.Ε.Φ. Παναγιώτη Κουτσογιάννη και τον Αν. Διευθυντή Δημήτρη Μπαρδάκα που χωρίς την πολύτιμη βοήθεια τους, τίποτε από αυτά δε θα ήταν σήμερα δυνατό. Από σήμερα, κιόλας, σηκώνουμε ξανά μανίκια και συνεχίζουμε το έργο μας!»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button