ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αδούλευτος, άψυχος, άτυχος…

osfpapoel-2

Τα τρία “άλφα” μπορούν να χαρακτηρίσουν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Europa League και που γνώρισε την ήττα 1-0 από το ΑΠΟΕΛ. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι πρωταθλητές Ελλάδος, με βάση την εικόνα τους παρουσιάστηκαν αδούλευτοι, άψυχοι αλλά και άτυχοι.

Γράφει ο Θάνος Πέππας

Αδούλευτος: Ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην δημιουργία παιχνιδιού. Δυσκολεύεται να φτιάξει οργανωμένες επιθέσεις με αποτέλεσμα να γυρίζει την μπάλα γύρω γύρω ξεκινώντας από την άμυνα, προχωρώντας προς το κέντρο και φτάνουν στα όρια της επίθεσης δίχως να ξέρουν τι να κάνουν με την μπάλα. Για να φτάσει όμως η μπάλα και να μπει στα δίχτυα, όσο εύκολο κι αν ακούγεται, χρειάζεται δουλειά. Κι αυτή η δουλειά δεν έχει γίνει σωστά. Η δυσκολία σε συνδυασμό με την έλλειψη φαντασίας, που σπάνια βλέπουμε από τον Ολυμπιακό, έχει ως αποτέλεσμα την επιθετική δυστοκία και αυτήν την ανούσια κατοχή που, εν τέλει, κοστίζει. Το διαπιστώσαμε δις…

Άψυχος: Πλην του Ιντέγε, κανένας άλλος δεν έβγαλε αυτό που λέμε ψυχή στον αγωνιστικό χώρο. Μία κίνηση, ένα τρέξιμο, μία μονομαχία, μία διεκδίκηση, έστω ένα φάουλ επειδή κάποιος πήγε με δύναμη πάνω στην μπάλα. Λίγο νεύρο για αυτό που συνέβαινε. Ούτε καν η ατυχία δεν στάθηκε ικανή να αφυπνήσει τους παίκτες του Πάουλο Μπέντο να πράξουν σαν παίκτες που θέλουν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι. Απόδειξη, οι πασούλες που άλλαζαν ακόμη και στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Άτυχος: Στο ποδόσφαιρο και γενικά στη ζωή, δεν αρκεί να είσαι μόνο καλός. Πρέπει να είσαι και τυχερός. Ακόμη και στην κακή σου μέρα, η τύχη μπορεί να βοηθήσει λίγο. Χθες όμως ακόμη κι αυτή γύρισε την πλάτη στον Ολυμπιακό. Απόδειξη τα τρία δοκάρια, ειδικά το απευθείας κόρνερ του Φορτούνη. Αν είχε λίγη παραπάνω τύχη με το μέρος του ο Ολυμπιακός και έμπαινε έστω ένα γκολ τότε θα μιλούσαμε για δίκαιο αποτέλεσμα. Διότι παρά την κακή απόδοση της ομάδας, ένα γκολ ο Ολυμπιακός, τουλάχιστον βάσει ευκαιριών το εδικαιούτο.

Μετά από όλα αυτά, βρισκόμαστε στο κατώφλι ενός ντέρμπι έχοντας αφήσει πίσω δύο ήττες, τα τρία “άλφα” και έναν κόσμο “παγωμένο” και αβέβαιο για την επόμενη ημέρα. Μια τέτοια κατάσταση μπορούν να την ανατρέψουν άλλα τρία άλφα. Αυτοκριτική, αναθάρρηση και αποφασιστικότητα. Αυτό δηλαδή που έχει καθηκον να κάνει ο Ολυμπιακός σε τέτοιες στιγμές.

Αυτοκριτική: Καλό είναι να γίνεται που και που γιατί μέσα από αυτήν τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα.

Αναθάρρηση: Οι ήττες έγιναν. Τελείωσε και δεν αλλάζει τίποτα. Καλό θα ήταν να μην είχαν γίνει, αλλά δεν ξεγίνονται. Υπάρχει η επιλογή να αναθαρρήσουμε ή να καθόμαστε να τις θυμόμαστε και να τις αναμοχλεύουμε.

Αποφασιστικότητα: Είναι συνώνυμο του Ολυμπιακού στους αγώνες. Τουλάχιστον έτσι έχουμε μάθει και είναι καιρός να το δούμε όχι μόνο από κάποιους παίκτες αλλά από όλους. Ο αντίπαλος πρέπει να προβλέπει και να φοβάται το παιχνίδι του Ολυμπιακού κι όχι το αντίθετο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button