ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

2017: Η ανασκόπηση του Δικτύου Σχολών

Μέσα στο 2017, οι Σχολές δημιούργησαν, αυξήθηκαν, επιμορφώθηκαν… Ας δούμε τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει σε λίγες ημέρες.

 

Αυξάνονται και πληθύνονται… 
Το Δίκτυο Σχολών μεγαλώνει κάθε χρόνο. Το 2017 οι Σχολές μας έφτασαν τις 46 σ’ Ελλάδα, Κύπρο, ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία. Μέσα στο έτος εισήλθαν στο Δίκτυο η Κέρκυρα, η Νάξος, το Πέραμα, η Πεντέλη, η Ρόδος και το Λονδίνο. Τα παιδιά των Σχολών μας έχουν ξεπεράσει τα 8300!
Φυτώριο επαγγελματιών…
Το 2017 ήταν σημαντικό γιατί δυο ποδοσφαιριστές από το Δίκτυο Σχολών μας υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό. Είναι ο Στάθης Λάμπρου, που ξεκίνησε από τη Σχολή Χαλκίδας και ο Πάρης Ντουμάνης από τη Σχολή Βέροιας.  Επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό από τις Σχολές στο πρόσφατο παρελθόν έχουν υπογράψει και οι: Ανδρούτσος (Σχολή Ρέντη), Βούρος (Σχολή Μυτιλήνης), Σιώπης (Σχολή Αλεξανδρούπολης).
Σεμινάριο με ρεκόρ… 
Διακόσιοι προπονητές των Σχολών απ’ όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ παρακολούθησαν το «7ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Σχολών Ολυμπιακού» που διεξήχθη στις αρχές Οκτωβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι ρεκόρ ενώ το τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Τάκης Λεμονής, ο Λεονάρντο Κούτρης και ο Μιχάλης Μουρούτσος.
Δίπλα στα είδωλα τους… 
Τα παιδιά των Σχολών είχαν την ευκαιρία μέσα στη χρονιά να συναντήσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν με τους παίκτες του Ολυμπιακού αλλά και με τις παλιές δόξες της ομάδας. Στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η πρώτη ομάδα βρέθηκαν τα παιδιά των Σχολών Χανίων, της Κέρκυρας, της Λιβαδειάς και του Αγρινίου. Τις Σχολές μέσα στο 2017 επισκέφτηκαν ο Νικολάου, ο Σισέ, ο Ανδρούτσος, ο Μανθάτης, ο Ρέτσος, ο Κούτρης, ο Ντομίνγκεζ, ο Ιντέγε, ο Ιμπαγάσα, ο Μαυρογενίδης, ο Καραταΐδης, ο Αμανατίδης και ο Πάντος.
Summer Camp… 
Το Summer Camp της ΠΑΕ Ολυμπιακός διεξήχθη και το 2017 (19-23/6) με την παρουσία εκατοντάδων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Το Camp μετράει 17 χρόνια ζωής και συνεχίζει…
Κύπελλο Σχολών… 
Εκτός από το Πρωτάθλημα Σχολών Αττικής που έχει γίνει πλέον θεσμός μέσα στο 2017 ξεκίνησε και το Κύπελλο Σχολών έτσι ώστε όλες οι ομάδες του Δικτύου να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις του Ολυμπιακού.
Στη μνήμη του Μπέμπη… 
Τις τελευταίες ημέρες του 2017 διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Σχολών στη Σχολή Ρέντη το «1ο Τουρνουά Θανάσης Μπέμπης». Οι Σχολές τίμησαν την μνήμη του Θανάση Μπέμπη και στόχος τους είναι το τουρνουά να γίνει θεσμός.
Scouting Camp… 
Η Διεύθυνση Σχολών σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ακαδημίας μέσα στο 2017 διοργάνωσε «Scouting Camp» με στόχο την ανίχνευση ταλέντων στις Σχολές Θεσσαλονίκης, Κύπρου, Λαμίας, Πάτρας, Κομοτηνής και Ιωαννίνων.
Επιμόρφωση γονέων… 
Μέσα στο 2017 συνεχίστηκαν τα επιμορφωτικά σεμινάρια στους γονείς των Σχολών μας σ’ όλη την Ελλάδα. Τα σεμινάρια αφορούν την αθλητική ψυχολογία και την διατροφή των παιδιών και αθλητών και διεξάγονται με μεγάλη επιτυχία.
Φιλικές συναντήσεις… 
Ξεχωριστά φιλικά παιχνίδια διεξήχθησαν μέσα στο 2017 από τις Σχολές. Η Σχολή Ταύρο έπαιξε αγώνα unified με την ομάδα «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό» αλλά και αγώνα με την Κ-17 της κινεζικής Beijing Enterprise. Επίσης μέσα στο 2017 πραγματοποιήθηκε αγώνας προπονητών Ακαδημίας-προπονητών Σχολών που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του προπονητή της Σχολής Χαλκίδας Γιάννη Μαρίνου.
Από τη μακρινή Αυστραλία… 
Τον Οκτώβριο επισκέφτηκε την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό η ομάδα  Gladesville Ryde Magic από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας. Τα παιδιά της ομάδας προπονήθηκαν για μια εβδομάδα στο Ρέντη και παρακολούθησαν αγώνες του Ολυμπιακού. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει αναπτύξει σταθερή συνεργασία με τον Ολυμπιακό.
Κοντά στο συνάνθρωπο… 
Όλες οι Σχολές μας κατά την διάρκεια του 2017 επισκέφτηκαν φιλανθρωπικά ιδρύματα και έδωσαν αγώνες για καλό σκοπό. Οι Σχολές είναι πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο όχι μόνο τις γιορτινές ημέρες αλλά όλο τον χρόνο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button