ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Είναι το πιο ωραίο συναίσθημα!»

Τον ενθουσιασμό της για την κατάκτηση του τέταρτου διαδοχικού πρωταθλήματος εξέφρασε η αρχηγός του Ολυμπιακού Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η οποία στάθηκε στον τρόπο αντίδρασης μετά το αρχικό 0-2 στη σειρά των τελικών απέναντι στην Βουλιαγμένη.

 

Στη δύναμη ψυχής, που έδειξαν η ίδια και οι συμπαίκτριές της μετά το αρχικό 0-2 στη σειρά των τελικών με την Βουλιαγμένη εστίασε η Φιλιώ Μανωλιουδάκη τους λόγους που οδήγησαν την ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού στην κατάκτηση του τέταρτου διαδοχικού πρωταθλήματος.

Η αρχηγός του Θρύλου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Σπορ Σκορ Ρεκόρ» στον σταθμό «ART FM 90,6» και ανέλυσε τις πτυχές, που έδωσαν τη δυνατότητα στις «ερυθρόλευκες» να διατηρηθούν στην κορυφή του ελληνικού πόλο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Αρχικά η αρχηγός του Ολυμπιακού στάθηκε στο βαθμό δυσκολίας που αντιμετώπισαν οι «ερυθρόλευκες» στους τελικούς της Α1 απέναντι στην Βουλιαγμένη:

«Η αλήθεια είναι ότι σας … βγάλαμε λίγο τη ψυχή, αλλά πήγαν όλα κατ’ ευχήν» ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν αισθάνθηκε να … βαριέται μετά  την κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου τίτλου, αρκέστηκε να σημειώσει:

«Αυτό δεν το βαριέται κανείς. Είναι το πιο ωραίο συναίσθημα που μπορείς να νιώσεις έπειτα από μία ολόκληρη χρονιά.

Μάλιστα, εάν είχαμε κλείσει τη σεζόν με δύο Κούπες, πόσο μάλλον, με μία ευρωπαϊκή, όλοι θα κάναμε λόγοι για μία τρομερή χρονιά. Τώρα λέμε ότι ήταν πολύ καλή»

Όταν ρωτήθηκε για το τί σκέφτηκε η ίδια και οι συμπαίκτριές της μετά την δεύτερη ήττα από την Βουλιαγμένη στους τελικούς, η Φιλιώ Μανωλιουδάκη αρκέστηκε να τονίσει:

«Αυτό που σκέφτηκα τόσο εγώ, όσο και  όλοι μαζί είναι ότι μπορεί να ήμασταν πίσω στο σκορ των τελικών με 2-0, όμως ποτέ δεν αμφισβητήσαμε τις ικανότητές μας

Μιλήσαμε με τους κόουτς και είπαμε ότι: «Χάνουμε με 2-0 χωρίς στην ουσία η Βουλιαγμένη να έχει παίξει το πολύ καλό πόλο» ενώ ζυγίσαμε και τους λόγους που μας είχαν οδηγήσει σε αυτές τις δύο ήττες.

Στο πρώτο ματς ήμασταν ακόμη στο Κίρισι, ενώ στο δεύτερο ήμασταν λίγο φοβισμένες κι αγχωμένες.

Είπαμε ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση από πουθενά. Η Διοίκηση τόνισε ότι είναι δίπλα μας.  Σε μία τέτοια περίπτωση πάντα καταλαβαίνεις ότι έχεις μία έξτρα ώθηση»

Όταν ρωτήθηκε σε ποιόν από τους πέντε τελικούς θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση, η Φιλιώ Μανωλιουδάκη τόνισε:

«Νομίζω ότι το καλύτερο ματς που κάναμε ήταν ο τέταρτος τελικός, στα τρία πρώτα του οκτάλεπτα. Στο τέταρτο οκτάλεπτο χασαμε λίγο την αυτοσυγκέντρωσή μας, δεχθήκαμε δύο γκολ στο τέλος.

Στο τρίτο παιχνίδι επίσης, ήταν καλό αλλά βοήθησε πολύ ο κόσμος. Εφόσον οδηγήσαμε τη σειρά σε πέμπτο τελικό είπαμε ότι δεν χάνουμε. Στην αλλαγή και την ανατροπή της σειράς διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο το πάθος και η ψυχή που καταθέσαμε».

Ερωτηθείσσα η αρχηγός του Ολυμπιακού κατά πόσο μπορεί να είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι η Βουλιαγμένη μπήκε στη σειρά των τελικών ξεκούραστη σε αντίθεση με τις «ερυθρόλευκες» που προέρχονταν από ένα κοπιαστικό ταξίδι μετά το Final-4  του Κίρισι, τόνισε:

«Ήταν ξεκούραστη η Βουλιαγμένη, Προετοιμαζόταν μόνο για τους τελικούς Από τον Ιανουάριο, που αν δεν κάνω λάθος είχε αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, είχαν  στρέψει την προσοχή τους μόνο στους τελικούς με τον Ολυμπιακό

Εμείς, είχαμε ένα δύσκολο ταξίδι. Μία ταλαιπωρία 20 ωρών, που μας ανάγκασε να έχουμε  λιγότερο από 48 ώρες διοαθέσιμες, ώστε να κάνουμε προπόνηση να συγκεντρωθούμε και να παίξουμε πρώτο τελικό Πόσο μάλλον κι όταν έχεις την ψυχολογική κούραση του ότι έχεις χάσει και με τον τρόπο που έχεις χάσεις τον ευρωπαϊκό τελικό

Όταν έγινε ο προγραμματισμός του πρωταθλήματος δεν ήξεραν ότι η τελική φάση του Final-4  θα πραγματοποιηθεί στο Κίρισι, ενώ πάντα τα προηγούμενα χρόνια οι τελικοί των πλέι – οφ της Α1 αργούσαν. ‘Εύχομαι την επόμενη σεζόν να μην είναι τόσο κοντά οι τελικοί μετά σαπό ένα Final-4 , όπως συνέβη φέτος»

Όταν ρωτήθηκε για το τί υπόσχεται στον κόσμο του Ολυμπιακού, τόνισε

«Αυτό που υπόσχομαι και νομίζω ότι αντιπροσωπευω όλη την ομάδα, είναι να συνεχίσουμε να δείχνουμε την ίδια ψυχή και το πάθος μας όσο φοράμε αυτό το σκουφάκι. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να φοράω αυτό το σκουφάκι που πρεσβεύει τον κορυφαίο σύλλογο της χώρας

Για τη διαδικασία των ανανεώσεων συμβολαίων, η Μανωλιουδάκη υποστήριξε:

«Όπως έχουν ξεκινήσει στο βόλεϊ, όπου έχουν ήδη ανανεώσει τεσσερα κορίτσια, νομίζω ότι σύντομα και σε εμάς θα ξεκινήσουν οι ανανεώσεις. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε…» τόνισε χαμογελώντας με νόημα η αρχηγός.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το τί εύχεται στο ανδρικό πόλο για το Final-6, η Μανωλιουδάκη εξέφρασε τις καλύτερες ευχές της για όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού που παλεύουν για την εκπλήρωση των στόχων τους:

«Εύχομαι όπως κάναμε εμείς ένα 3-0 να κάνουν κι αυτοί ένα ρεκόρ 3-0 στο Final-6 της Βουδαπέστης. Διότι πραγματικά όταν σηκώνεις μία τέτοια Κούπα είναι ένα τελείως διαφορετικό συναίσθημα.

Όταν δουλεύεις σου αξίζει. Το ίδιο εύχομαι και για τον θεσμό του Κυπέλλου, όπου η ομάδα ρίχνεται στη μάχη την ερχόμενη Παρασκευή, όπως φυσικά και για την ομάδα μπάσκετ που επίσης αγωνίζεται την Παρασκευή στο Final-4 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.»

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button