ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα μισά του δρόμου

To πρώτο… γραμμάτιο εκ των δύο εξοφλήθη! Έμεινε ακόμη ένα για να σφραγίσει ο Ολυμπιακός την επιστροφή του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση από εκεί που τόσο έλειψε από τους φιλάθλους του αλλά και από την ίδια του την Ιστορία.

Ο Ολυμπιακός, ως πρωταθλητής Ελλάδος πρέπει να βρίσκεται στους ομίλους του Champions League. Όχι γιατί το επιβάλλει η ίδια του η ιστορία, αλλά και γιατί τα οφέλη είναι τεράστια. Και για το κύρος του συλλόγου που ανεβαίνει κι άλλο επίπεδο, αλλά και για την οικονομική του κατάσταση. Κι όπως έχουμε ξαναγράψει, όλα τα βήματα γίνονται σωστά, όπως πρέπει.

Ριέκα, Σλάβια Πράγας, Καραμπάγκ και οι παλιές γνώριμες Αστάνα και Μπεερ Σεβά αποτελούν το τελευταίο εμπόδιο του Ολυμπιακού πριν επιστρέψει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ακόμη δύο βήματα καθώς βρισκόμαστε πλέον στου δρόμου τα μισά για την επίτευξη του πρώτου στόχου της χρονιάς.

Το συναίσθημα είναι ήδη διαφορετικό. Αρκεί να αναλογιστούμε πως ο Ολυμπιακός πέρσι τέτοια εποχή βρισκόταν εκτός του Champions League, γεγονός που “πλήγωσε” πολύ την ομάδα και τον κόσμο. Να όμως που το περσινό πάθημα έγινε μάθημα και οι πρωταθλητές Ελλάδος πήγαν “διαβασμένοι” στην πρώτη μάχη. Μπορει χθες η ισοπαλία να μην μας άρεσε, μπορεί και ο ίδιος ο Μπέσνικ Χάσι αλλά και οι ποδοσφαιριστές του που μίλησαν στον Τύπο να παραδέχθηκαν πως υπάρχει ακόμη δρόμος για να φτάσει η ομάδα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Και, ασφαλώς, το μεγαλύτερο κέρδος από όλα ήταν ότι διανύσαμε το πρώτο μισό με απόλυτη επιτυχία. Kι αν θέλετε, μπορούμε να μάθουμε και ακόμη περισσότερα από τα λάθη που έγιναν στο παιχνίδι με την Παρτιζάν, τα οποία ευτυχώς δεν κόστισαν γιατί η δουλειά είχε ήδη γίνει και με το εκτός έδρας και με τα δύο γκολ στο Καραϊσκάκη.

Δύο μάχες λοιπόν ακόμη. Μέχρι να λάβουν χώρα, ο Ολυμπιακός έχει το περιθώριο να δουλέψει, να βελτιωθεί στους τομείς που επιθυμεί ο προπονητής του και το κυριότερο να επανέλθουν πλήρως οι παίκτες που δεν είναι ακόμη έτοιμοι, είτε από τραυματισμούς, είτε αγωνιστικά.

Και κάτι τελευταίο. Λένε πολλοί ότι “ο κόσμος δεν παίζει μπάλα. Η ομάδα παίζει”. Λάθος μεγάλο. Ο κόσμος δεν έχει βαφτιστεί τυχαία ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας. Είναι ο παίκτης παραπάνω σε όλα τα αθλήματα που συμμετέχει ο Ολυμπιακός. Και το βασικότερο είναι ότι γνωρίζει πότε πρέπει να “φορτσάρει” με την φωνή του για να στηρίζει την ομάδα στα δύσκολα. Δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση της χθεσινής κερκίδας με την περσινή κόντρα στην Μπεερ Σεβά. Πέρσι είδαμε έναν κόσμο “παγωμένο” που προσπαθούσε να κάνει κάτι αλλά σαν να μην του έβγαινε. Λογικό όταν δεν έβγαινε τίποτα και στο χορτάρι από τους παίκτες. Φέτος όμως είδαμε περισσότερους από 20.000 να δίνουν ρέστα και να είναι πιο “ζεστοί” κι από τον… Αύγουστο! Κι αν ήταν αυτή η εικόνα του κόσμου χθες, κι αν ήταν αυτή η δίψα του για να δει και να στηρίξει Ολυμπιακό, φανταζόμαστε τι έχει να γίνει είτε στα 3/4 του δρόμου είτε στα 4/4!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button