ΔΙΑΦΟΡΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μητσοτάκης: “Εκτακτο δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους στην υγεία- Κανονικά το δώρο Πάσχα”

O Πρωθυπουργός ,Κυριάκος Μητσοτάκης,ανακοίνωσε νέα  μέτρα στήριξης  όσον αφορά τα οικονομικά προβλήματα απο τον Κορονοϊό  ,ενώ έκανε αναφορά σε έκτακτο δώρο όσον αφορά στους εργαζόμενους στην υγεία.

«Σε κάθε περίπτωση, έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος οι ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς. Θέλω να τονίσω, για άλλη μια φορά, ότι κανείς στην πατρίδα μας δεν θα μείνει μόνος μέχρι να περάσει κι αυτή η περιπέτεια», είπε ο πρωθυπουργός.

Για την οικονομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι. «Τώρα, ωστόσο, έχουμε περισσότερα όπλα στη φαρέτρα μας για να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής. Μετά την απαλλαγή μας από τα δυσβάσταχτα υπερπλεονάσματα του παρελθόντος, η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ εντάσσει για πρώτη φορά και τη χώρα μας σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον εξήγησε ότι η εξέλιξη αυτή δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα πολύ πιο φιλόδοξο πρόγραμμα υποστήριξης της πραγματικής οικονομίας. «Το πρόγραμμα αυτό είναι δυναμικό και θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις εξελίξεις. Σήμερα, ανακοινώνω ότι ο Προϋπολογισμός του Κράτους αναθεωρείται. Έτσι, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3,8 δισ., θα διατεθούν ακόμη περίπου 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τουλάχιστον αλλά τόσα από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button