ΜΠΑΣΚΕΤΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας

Πράγματι, η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου ο καθένας λέει την άποψή του. Αλλά γράφει και την… παπάτζα του. Ωστόσο όλοι αυτοί στην πλειοψηφία τους δεν ξέρουν ούτε τα βασικά. Όμως επιμένουν… Ώστε να σε πείσουν για το… σωστό! Αλλά το δικό τους… σωστό! Δηλαδή τη δική τους «θεωρία» για τα πράγματα. Ειδικότερα όταν έχουν παντελή άγνοια ή συγκρίνουν ανόμοιες καταστάσεις! Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας.

«Αμάρτημα» η ημιμάθεια

Επομένως, όταν δεν υπάρχει γνώση επί ενός ζητήματος, είναι καλύτερα να μην μιλάς ή να μην γράφεις! Μιας και πολλές φορές μπορεί να δημιουργηθεί σύγχυση. Όπως και παρανόηση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα! Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον ντόρο που προκάλεσε η είδηση για την δυνατότητα να αποκτήσει ο Μουστάφα Φαλ ελληνική ιθαγένεια. Αλλά και ο Νίκολα Μιλουτίνογφ.

Βέβαια το θέμα δεν έχει σχέση με την αθλητική πραγματικότητα της χώρας. Αλλά την επηρεάζει έμμεσα ως αποτέλεσμα. Καταρχάς, μπορούν ο Γάλλος και ο Σέρβος σέντερ να καταθέσουν αίτηση; Για να αποκτήσουν ελληνική ιθαγένεια; Λοιπόν, η απάντηση είναι εύκολη. Αν εμπίπτουν μέσα στις διατάξεις και καλύπτουν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Νόμος 4735/2020, με έναρξη ισχύος την 1η Απριλίου 2021, μπορούν.

«Βλάπτει» η αμάθεια!

Άρα τι νόημα έχει να σχολιάζει ένας άλλος παίκτης, αντίπαλης ομάδας; Αλλά και να επικαλείται τη δική του ιστορία. Δηλαδή αν στην περίπτωσή του υπήρχαν θέματα ή στρεβλώσεις σε έναν νόμο, δεν θα έπρεπε το Κράτος να παρέμβει και να διορθώσει τις αστοχίες ή τις αδυναμίες του Νόμου; Επιπρόσθετα, κατά διαστήματα υπάρχουν αλλαγές ή τροποποιήσεις στις διατάξεις των Νόμων. Έτσι θα ήταν καλύτερο να προσέχει ο καθένας για όσα λέει ή γράφει!

Επιπλέον, να έχει γνώση πριν σχολιάσει. Όμως, πάνω από όλα, να αντιληφθεί πώς ο Νόμος που αφορά την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας, δεν έχει να κάνει με τον Φαλ, τον Μιλουτίνοφ ή κάποιον άλλο αθλητή. Αλλά αφορά πολίτες που ζουν στην Ελλάδα. Διότι θέλουν να αποκτήσουν την Ελληνική Ιθαγένεια για να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά τους. Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button