ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από 4άρα σε 4άρα θα… κερνάει

Θρύλε γερά, γερά, πρωτάθλημα ξανά. Καθώς ο κόσμος δίνει το έναυσμα, με τα συνθήματα από την κερκίδα, η ομάδα του Μαρτίνεθ κάνει ό,τι πρέπει. Δηλαδή συνδυάζει ουσία και θέαμα. Καθώς ο οπαδός του Ολυμπιακού αυτό θέλει πρωτίστως από την ομάδα του. Για την ακρίβεια να βάζει πολλά γκολ και να δίνει χαρά στους οπαδούς του. Αν και η φετινή ομάδα ακόμα δεν έχει φτάσει εκεί που μπορεί. Ωστόσο έχει διαστήματα που κρύβει την μπάλα και «τρελαίνει» το κοινό του. Από 4άρα σε 4άρα θα… κερνάει.

Η 4άρα έγινε συνήθεια

Λοιπόν από 4άρα σε 4άρα προχωρά ο Ολυμπιακός στο «Κάστρο» του. Ούτε ο Άρης την… γλίτωσε. Διότι όταν ο Ολυμπιακός ανεβάσει… στροφές είναι κυριαρχικός. Αλλά και καταιγιστικός. Διότι το τελικό 4-1 με το οποίο έληξε το ματς με τον Άρη λίγο είναι! Μιας και θα μπορούσε να βάλει εύκολα πέντε και έξι γκολ ο Θρύλος απόψε. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, μετά τη φάση με το δοκάρι του Νταρίντα, «έκρυψε» την μπάλα. Ειδικότερα από τη στιγμή που έγινε το 2-1 με τον Ελ Κααμπί, το γήπεδο έγειρε!

Καθώς στο διάστημα αυτό οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης ήταν θεατές μιας ακόμη ερυθρόλευκης παράστασης. Όπως και το γεγονός ότι το σκορ ήταν μόλις 4-1, οφείλεται εξ ολοκλήρου στον Κουέστα. Για την ακρίβεια έχει κάνει τρεις τεράστιες επεμβάσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη στο πέναλτι του Φορτούνη. Έτσι, η βραδιά έκλεισε μαγικά για τους «ερυθρόλευκους» που έχουν κόψει… ταρίφα πλέον στην έδρα τους.

Κερνάει γκολ και… φάσεις

Συνεπώς απόψε «κέρασε» τον Άρη με 4 γκολ. Όπως ανέφερα και πιο πάνω και λίγα ήταν. Επομένως αυτό είναι το άκρως ενθαρρυντικό μήνυμα της βραδιάς. Αλλά ακόμα υπάρχουν θέματα που πρέπει να διορθώσει ο Μαρτίνεθ. Πιο συγκεκριμένα στο κομμάτι της ανασταλτικής συμπεριφοράς. Καταρχάς στο γκολ του Άρη ο Κίνι έχει κάνει, ξανά, κακή απομάκρυνση της μπάλας. Επιπρόσθετα, στο δοκάρι του Νταρίντα οι παίκτες του Ολυμπιακού και πάλι δεν είχαν καλή επιστροφή. Διότι αν είχε γίνει εκεί το 1-2, ίσως το ματς δεν είχε την εξέλιξη που όλοι είδαν μετά.

Άρα, αυτά τα 10 πρώτα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο πρέπει να αποτελέσουν το βασικό «μάθημα» της αναμέτρησης. Συνεπώς ο Ισπανός προπονητής οφείλει να σταθεί περισσότερα σε αυτά, παρά στα 4 γκολ και στο εξαιρετικό, επιθετικό παιχνίδι. Μιας και με το ταλέντο των παικτών του Ολυμπιακού αυτό που συμβαίνει έχει λογική εξήγηση. Αλλά πρέπει να δουλέψει περισσότερο στην αμυντική λειτουργία, γιατί αυτή είναι που θα κάνει τον φετινό Ολυμπιακό από μια καλή ομάδα, ομαδάρα. Από 4άρα σε 4άρα θα κερνάει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button