ΜΠΑΣΚΕΤ

Αναβλήθηκαν για τις 23 Μαϊου οι εκλογές της ΕΟΚ

Τo ΔΣ της ΕΟΚ αποφάσισε ομόφωνα τη μετάθεση κατά δύο μήνες των προγραμματισμένων για την προσεχή Κυρικαή (28/3) εκλογών στην Ομοσπονδία επικαλούμενη τον αποκλεισμό σωματείων από το μητρώο της ΓΓΑ και την αδυναμία να γίνουν δια ζώσης οι αρχαιρεσίες λόγω κορωνοϊού.

 

Η στάση αυτή αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΓΓΑ και του Λευτέρη Αυγενάκη. Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση θα επιβάλει διοίκηση πρωτοδικείου (μιας και η θητεία της τρέχουσας διοίκησης λήγει) και αυτό θα καθυστερήσει τη διαδικασία των εκλογών για τουλάχιστον έναν μήνα. Η διοίκηση πρωτοδικείου θα πρέπει να αποτελείται από εκπροσώπους από όλα τα «ψηφοδέλτια» (Φασούλα, Λιόλιου, Παπανικολάου).

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ με ομόφωνη απόφασή του στη συνεδρίαση της 22ας Μαρτίου 2021 αποφάσισε την αναβολή της Τακτικής γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών της Ομοσπονδίας για τις 23 Μαίου 2021. Η απόφαση αυτή βασίσθηκε πρωτίστως στα ακόλουθα δεδομένα:

1) Στην απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών η οποία έκανε δεκτό αίτημα αθλητικών σωματείων μελών της Ομοσπονδίας , που είχαν αποκλειστεί λόγω του ηλεκτρονικού Μητρώου της Γ.Γ.Α. και αναγνώρισε το δικαίωμά τους για εγγραφή στο Μητρώο της Ε.Ο.Κ. για συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται παράνομοι αποκλεισμοί και ακυρότητες της διαδικασίας.

2) Στην εξάντληση κάθε δυνατότητας για διεξαγωγή ανοικτής δημοκρατικής διαδικασίας λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του covid 19. Η υποχρέωση της τήρησης της διά ζώσης συμμετοχής των αθλητικών σωματείων, με δικαίωμα λόγου και κριτικής, στις ύψιστες δημοκρατικές διαδικασίες, της διεξαγωγής των ΓΣ και των Αρχαιρεσιών, δεν δύναται να υποκατασταθεί από την ψηφιακή «συνεύρεση» εκατοντάδων αντιπροσώπων και του ευάλωτου της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button