ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

«Βράζουν» στην Πυλαία

Χθες βράδυ εμείς στο Redaroume γράψαμε για το ματς της ΑΕΚ με την Πυλαία. Όπως και για τη διαιτησία του ματς. Αλλά και στο γεγονός πώς έπαιξε ρόλο για να μην γίνει η… έκπληξη! Όμως με βάση την εικόνα του ματς, δεν θα ήταν έκπληξη να φύγει νικήτρια η Πυλαία από το ΟΑΚΑ. Μιας και η έκπληξη ήταν η νίκη της ΑΕΚ. Βέβαια, όχι ο τρόπος! Γιατί πολλές φορές έχει επαναληφθεί αυτό το σκηνικό. Δηλαδή να παίζει η Ένωση σε ματς χάντμπολ με… 9! «Βράζουν» στην Πυλαία.

Στα… κάγκελα η Πυλαία για τη διαιτησία

Σήμερα το μεσημέρι, λοιπόν, η ομάδα της Θεσσαλονίκης με μήνυμά της αναφέρθηκε στη χθεσινή διαιτησία του ματς με την ΑΕΚ στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης». Καθώς στην ομάδα της Πυλαίας «βράζουν» με τις αποφάσεις των ρέφερι. Αλλά και με τα πολλά… ευτράπελα που έγιναν. Η ανακοίνωση της Πυλαία, την οποία «υπογράφει» ο πρόεδρος Γιώργος Μπαμπαράτσας, αναφέρει: «Κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης ο ΑΕΣΧ Πυλαίας με αφορμή την ήττα της ομάδας μας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών και το τρόπο  που διαμορφώθηκε από την γηπεδούχο ΑΕΚ προβαίνει σε δημόσια διαμαρτυρία για την διαιτησία του αγώνα.

Αποκορύφωμα , ενώ ο ΑΕΣΧ Πυλαίας προηγείτο με 18-20 τρία λεπτά περίπου πριν την λήξη του αγώνα, οι διαιτητές Καρυδάκης και Γιακαλής με τρία εξόφθαλμα σφυρίγματα σε βάρος της ομάδας μας διαμόρφωσαν το σκορ σε 21-20 και στο τελικό 22-21 σε βάρος μας. Η υπολειτουργία του κατεστραμμένου χρονομέτρου και η ανυπαρξία var, δεν αποτελούν άλλοθι σε κανένα για την αλλοίωση του τελικού αποτελέσματος. Καλούμε τα αρμόδια όργανα της ΟΧΕ να εξετάσουν το καταγεγραμμένο οπτικό υλικό του αγώνα ,να επιληφθούν και να προασπίσουν με τις αποφάσεις  τους την ομαλή και έντιμη διεξαγωγή του πρωταθλήματος». «Βράζουν» στην Πυλαία.

Και πώς να μην βράζουν στην Πυλαία!

Ωστόσο δεν είναι μόνο τα παραπάνω για τα οποία φωνάζει η Πυλαία, δηλαδή τα διαιτητικά λάθη. Υπάρχουν και πολλά πράγματα που σηκώνουν συζήτηση. Καταρχάς κανείς δεν έχει καταλάβει ποιος είναι ο σωστός χρόνος! Διότι υπάρχει συνεχής αναντιστοιχία ανάμεσα στο βασικό χρονόμετρο στο ΟΑΚΑ και το χρόνο της μετάδοσης. Επιπλέον, μετάδοση με μια κάμερα και «ανοιχτό» πλάνο. Αξίζει να τονιστεί πώς είναι αδύνατο να λειτουργήσει ως VAR. Άρα δεν θα μπορούσαν οι διαιτητές να καταφύγουν στο VAR για να τσεκάρουν σωστά μια φάση. Επιπρόσθετα, σε όλες τις φάσεις που φωνάζει η Πυλαία στην τελική ευθεία του ματς, ως δια… μαγείας, έχει πρόβλημα η μετάδοση. Δηλαδή, είτε κολλά η εικόνα, είτε το ίντερνετ έχει πρόβλημα. Κατά συνέπεια, μια μετάδοση «ερασιτεχνική» από την πλευρά της περσινής πρωταθλήτριας της Handball Premier.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button