ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τυχεροί που είδαμε τον Βασίλη με την ερυθρόλευκη φανέλα

Ο Παύλος Σαχτούρης σχολιάζει πώς ξεκινά μια νέα εποχή για τον μπασκετικό Ολυμπιακό μετά την αποχώρησε του Σπανούλη από την ενεργό δράση.

Το μπάσκετ του Ολυμπιακού, από εδώ και πέρα, θα είναι εντελώς διαφορετικό. Είτε σου άρεσε ο Kill Bill, είτε όχι, πρόκειται για έναν τεράστιο αθλητή και ηγέτη στο παρκέ. Η αποχώρησή του από την ενεργό δράση σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής. Αυτή που ξεκίνησε το 2010.

Αυτή που συνδυάστηκε με τη σύγχρονη ιστορία του τμήματος. Μια ιστορία που συνοδεύτηκε με τίτλους στην Ελλάδα, αλλά και με δύο κατακτήσεις της Euroleague. Το ΕΠΟΣ της Κωνσταντινούπολης και τον ΘΡΙΑΜΒΟ του Λονδίνου. Και πολλές ακόμα σημαντικές στιγμές που έχουν ήδη πάρει θέση στην ιστορία και θα τις αξιολογήσουν ανάλογα οι ιστορικοί του μέλλοντος.

Με τον Σπανούλη να γράφει τη δική του ιστορία με την ερυθρόλευκη φανέλα. Πρώτος σε ασίστ στην ιστορία της Euroleague, αλλά και πρώτος σκόρερ. Η αναφορά γίνεται χρονολογικά. Πρώτα έφτασε στην κορυφή σε ό,τι αφορά το κομμάτι της δημιουργίας και μετά σε εκείνο του σκοραρίσματος. Σε αυτά τα 11 χρόνια, ο Βασίλης άλλαξε το DNA του μπασκετικού Ολυμπιακού. Ήταν πάντα εκεί, στις μεγάλες βραδιές, αλλά και τις δύσκολες νύχτες. Ποτέ δεν κρύφτηκε, ποτέ δεν φοβήθηκε. Ήταν αυτός που βγήκε μπροστά όταν έπρεπε και έδειξε το δρόμο για το μέλλον.

Ο άνθρωπος που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή, σε ανεπανάληπτα κατορθώματα. Με εκείνον μπροστάρη, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πολλές υπερβάσεις, απέκτησαν τον σεβασμό όλης της Ευρώπης. Με τον ίδιο να είναι πια ένας Θρύλος της Euroleague και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τίμησε τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο Έφηβο.

Όπως ανέφερε στην ανάρτησή του, με την οποία γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση: «Το μπάσκετ μου χάρισε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι, γεμάτο από έντονες στιγμές και μεγάλες συγκινήσεις. Μου έδωσε τα πάντα και του έδωσα τα πάντα». Αυτός ήταν ο Βασίλης με το «7» στα παρκέ. Ένας αθλητής γεννημένος μαχητής, μπολιασμένος με την νοοτροπία του νικητή.

Για ένα πράγμα είναι 100% σίγουρος. Ήμασταν όλοι μας τυχεροί που είδαμε τον Βασίλη να μεγαλουργεί με την ερυθρόλευκη φανέλα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button