ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 11/9

Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 11/9. Η Γ.Σ. της Λίγκας θα γίνει στις 31/8, ώστε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Τελικά τα πράγματα πήραν το… δρόμο του. Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 11/9. Ή τουλάχιστον αυτό φαίνεται. Για να μην υπάρξει νέο «φιάσκο» σε ό,τι αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος, από τη στιγμή που το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων είναι στην πρώτη γραμμή, η Σούπερ Λίγκα πήρε μια πολύ σημαντική απόφαση σήμερα. Η Γενική Συνέλευση που ξεκίνησε σήμερα στις 12 το μεσημέρι δεν έβγαλε είδηση για την υπογραφή της προκήρυξης. Αλλά έβγαλε είδηση για την ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος.

Οι διαπραγματεύσεις για τους «άστεγους»

Τα πράγματα πλέον έχουν ως εξής. Η σέντρα στη Σούπερ Λίγκα για τη νέα σεζόν (σ.σ.: 2021-22) θα γίνει το Σαββατοκύριακο 11-12 Σεπτεμβρίου. Αυτή ήταν η ενημέρωση από την πλευρά της διοργανώτριας αρχής πριν λίγο. Ο λόγος; Οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις των 5 «άστεγων» ομάδων για να βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο δεν έχει καταλήξει ακόμα (σ.σ.: θυμίζουμε πώς ο Αστέρας Τρίπολης έδωσε τα… χέρια με τα κανάλια Novasports).

Γιατί έχει συμβεί αυτό; Διότι το θέμα έχει να κάνει με τη χρονική διάρκεια της συμφωνίας των ομάδων με την Cosmote. Το συνδρομητικό κανάλι είναι εκείνο που έχει καταθέσει την πρότασή του και περιμένει την απάντηση των πέντε ομάδων. Πρόκειται για τους Παναιτωλικό, Απόλλωνα Σμύρνης, Ιωνικό, Βόλο και Λαμία.

Η λεπτομέρεια που καθυστερεί την ψήφιση της προκήρυξης

Η προσφορά ήταν για συμβόλαιο 1+1 χρόνια, ενώ οι 5 ομάδες θέλουν κλειστό διετές. Αυτό είναι το βασικό θέμα που οδήγησε ουσιαστικά στη σημερινή, ομόφωνη ματαίωση της Γενικής Συνέλευσης -δεν συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Αυτό που έγινε ήταν η ομόφωνη απόφαση των ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας, για τεχνικούς λόγους, να οριστεί Γ.Σ. για την επόμενη Τρίτη, 31 Αυγούστου. Στο μεσοδιάστημα αυτό ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των «άστεγων» συλλόγων. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο, όπως τόνισε οι ιθύνοντες την διοργανώτρια αρχή.

Προβλεπόμενες ματαιώσεις των επαναληπτικών Γενικών Συνελεύσεων

Σε εκείνη τη Γενική Συνέλευση στόχος είναι να ψηφιστεί η προκήρυξη. Για την οποία απαιτούνται 11 από τις 14 ψήφων των ομάδων-μελών της Super League 1. Παράλληλα, αυτό που θα πρέπει να τονιστεί είναι πώς οι επαναληπτικές Γενικές Συνελεύσεις που είχαν οριστεί για την Τετάρτη 25 Αυγούστου και την Παρασκευή 27 Αυγούστου, αντίστοιχα, δεν θα διεξαχθούν. Συνεπώς μέσα στις προσεχείς ημέρες ο στόχος όλων είναι να τελειώσουν, θετικά αυτή τη φορά, οι διαπραγματεύσεις, για να έχουμε σέντρα στο πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο 11-12 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button