ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» στη Λίγκα

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» στη Λίγκα, καθώς μια ακόμα Γενική Συνέλευση δεν είχε αποτέλεσμα. Πάει για 11-12/9 η έναρξη του πρωταθλήματος.

Το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε μια ακόμα Γενική Συνέλευση στη Σούπερ Λίγκα. Αλλά μια ακόμα Γ.Σ. που δεν είχε αποτέλεσμα. Μια ακόμα φορά που δεν εγκρίθηκε η προκήρυξη, άρα είναι στον… αέρα η ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος. Διότι ήδη έχει χαθεί το Σαββατοκύριακο 21-22 Αυγούστου, ενώ με βάση όσα έχουν προηγηθεί είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League 1 και το διήμερο 28-29/8.

Δύσκολο να αλλάξει κάτι

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση της Λίγκας, έγινε ψηφοφορία για την έγκριση της προκήρυξης. Το αποτέλεσμα για μια ακόμα φορά ήταν 7 ψήφοι υπέρ, 7 ψήφοι κατά. Άρα η προκήρυξη δεν εγκρίθηκε και η έναρξης του πρωταθλήματος πάρει ακόμα πιο πίσω. Τη Δευτέρα 23/8, στις 12:00, υπάρχει η έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Όσο, όμως, υπάρχει στο τραπέζι ως θέμα ημερήσιας διάταξης η τροποποίηση του καταστατικού αναφορικά με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ώστε μέχρι τη σεζόν 2023-24 να είναι υποχρεωτική για το σύνολο των μελών, άκρη δεν θα βγει. Διότι υπάρχει δύο πλευρές που έχουν εντελώς διαφορετική στάση και προσέγγιση στο θέμα. Οι οποίες είναι σχεδόν αδύνατο να βρουν σημείο τομής και σύγκλισης.

Το πρόβλημα είναι η κεντρική διαχείριση

Συζήτηση θα μπορούσε να γίνει για την κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά από τη σεζόν 2023-24. Λογικό καθώς ήδη αρκετές ομάδες έχουν κάνει συμφωνίες με τηλεοπτικά κανάλια για τη διετία 2021-23 και δεν έχουν διάθεση να «σπάσουν» αυτές τις συμφωνίες. Οπότε είναι ξεκάθαρο πώς άκρη δεν θα βγει.

Ούτε και στην έκτακτη Γ.Σ. της Λίγκας τη Δευτέρα. Ο λόγος; Για να περάσει η προκήρυξη θα απαιτηθεί το 75% των ψήφων, δηλαδή 11 στις 14. Εδώ δεν βγήκε άκρη σήμερα που απαιτούνται σχετική πλειοψηφία, δηλαδή 8 ψήφοι. Περιμένει κανείς πώς θα αλλάξει κάτι τη Δευτέρα; Με τα τωρινά δεδομένα, με τίποτα! Οπότε πάμε για έναρξη στις 11-12 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button