ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το χρυσοφόρο εισιτήριο για τους ομίλους!

Εξασφαλισμένα τουλάχιστον 32 εκατομμύρια ευρώ για τους «ερυθρολεύκους».

Πολλά τα χρήματα που θα λάβει ο Ολυμπιακός εάν περάσει στη φάση των ομίλων του Champions League.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας αντιμετωπίζουν την Ομόνοια και έχουν τον πρώτο λόγο για να περάσουν για μια ακόμα χρονιά στους ομίλους της κορυφαίας, ευρωπαϊκής, διασυλλογικής διοργάνωσης. Βάσει όσων δίνει η UEFA, τα σίγουρα χρήματα για τις δύο ομάδες είναι 58.000.000€. Εξ αυτών, οι «ερυθρόλευκοι» δικαιούνται 6 εκατομμύρια περισσότερα, λόγω της καλύτερης θέσης τους στο ranking της UEFA.

Πάμε να δούμε, τώρα, πώς φτάνουν στα 32.000.000€ τα χρήματα που θα λάβουν οι «ερυθρόλευκοι». Η συμμετοχή στους ομίλους δίνει 15.250.000€. Ο Ολυμπιακός θα λάβει από το market pool το ποσό του 1.375.000€. Όσον αφορά στο δεκαετές ranking, ο Θρύλος παίρνει 15.512.000€. Επίσης, αν περάσει ο Ολυμπιακός και αποκλειστεί κάποια ομάδα που έχει καλύτερο συντελεστή στη βαθμολογία της UEFA, τότε οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα έχουν έξτρα έσοδα. Με έναν αποκλεισμό, επιπλέον 2,2 εκατομμύρια ευρώ και πάει λέγοντας.

Τέλος εάν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί, ο Ολυμπιακός θα πάρει το market pool του Δικέφαλου. Δηλαδή επιπλέον 1.125.000€. Και βέβαια, οι βαθμοί στη φάση των ομίλων δίνουν έξτρα χρήματα και μεγαλώνουν τα έσοδα του Θρύλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button