ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελικά, μήπως γίνεται δουλειά στην Ακαδημία;

Το αγωνιστικό σκέλος του αγώνα χθες το απόγευμα, μοιραία πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού ο τραυματισμός του Παναγιώτη Ρέτσου συγκλόνισε άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο που παρακολούθησε το παιχνίδι από την τηλεόραση. Όμως ευτυχώς, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του ιατρικού επιτελείου, τα χειρότερα αποφεύχθησαν.

Για αυτόν το λόγο, αρκετή ώρα μετά το παιχνίδι κι αφού έχουμε τις διαβεβαιώσεις ότι ο Τάκης είναι καλύτερα και επιστρέφει στο Ζέεφελντ, μπορούμε να πούμε και δύο κουβέντες σχετικά με αυτά πρώτα συμπεράσματα που βγήκαν από το πρώτο φιλικό των πρωταθλητών επί αυστριακού εδάφους στο πλαίσιο του πρώτου σταδίου προετοιμασίας.

Αρχικά είδαμε ότι ο Ολυμπιακός του Μπέσνικ Χάσι δουλεύει πάρα πολύ στο κομμάτι της κατοχής της μπάλας και της καλής κυκλοφορίας με σωστές μπαλιές προς τους ελεύθερους και στην συνέχεια και με κάποιες κάθετες προς τον επιθετικό, όπως έγινε δύο φορές με πρωταγωνιστή και αποδέκτη τον Βέργο. Η ανάπτυξη από τα “φτερά” όπως επίσης φάνηκε, θα διαδραματίσει ιδιαίτερα ξεχωριστό ρόλο και στο εφετινό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Εδώ, σε αυτό το σημείο είναι που μπαίνουν και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του αγώνα!

Οι Νέοι, που έγιναν “μεγάλοι” υπογράφοντας τα επαγγελματικά τους συμβόλαια με τον Ολυμπιακό. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι αυτοί οι παίκτες είχαν συνυπάρξει στο παρελθόν μαζί, ή έστω έμαθαν πέντε βασικά πράγματα τα οποία εμφανώς αποτελούν το άλφα και το ωμέγα για την Ακαδημία! Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνουμε βλέποντας την συστημένη σέντρα του Μανθάτη προς τον Βέργο. Ο Γιώργος δεν έψαξε απλά παίκτη στην περιοχή, όπως να ‘ναι, αλλά έψαξε ακριβώς το κεφάλι του Βέργου και το βρήκε. Ο τελευταίος απλά έκανε το αυτονόητο και καθάρισε!

Το ίδιο βέβαια ισχύει και στο δεύτερο γκολ, όταν ο Ντουμάνης σέντραρε και ο Μεγαρίτης ήξερε που να πάει, που να σταθεί, πως να αποφύγει και πως να πλασάρει! Και πως να σκοράρει, εννοείται!

Δεν είναι όμως μόνο το γεγονός πως τα δύο γκολ προήλθαν από ενεργειες και εκτελέσεις των νέων παικτών. Είναι και η νοοτροπία που έχουν αποκτήσει πια, δείχνοντας ότι έχουν τσαμπουκά, κότσια, θράσσος για να φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα. Αυτά τα στοιχεία είναι αρκετά για να την φορέσουν, όπως κι έγινε. Αυτό που είναι πια στο χέρι τους και φαίνεται πως δουλεύουν σωστά προς αυτή τη κατεύθυνση είναι να αποδείξουν πως μπορούν και να την σηκώσουν.

Όσο για τον κόσμο, είναι πραγματική ευλογία να βλέπει ότι επενδύσεις ετών στην Ακαδημία επιτέλους φαίνεται να πιάνουν τόπο. Κι αυτό κυρίως για τους πιο… ανυπόμονους, αφού είναι γνωστό πως η Ακαδημία θέλει χρόνο. Δεν γινόταν σε μία μέρα να βγουν ξαφνικά τέσσερις – πέντε μαζεμένοι. Τα νέα παιδιά που έγιναν επαγγελματίες, είναι προϊόντα σκληρής δουλειάς και πολυετών επενδύσεων στην Ακαδημία. Αυτό έχει κάνει ο Ολυμπιακός, οπως άλλωστε οφείλει και κάνει κάθε σοβαρή ομάδα ανά τον κόσμο! Να τα αποτελέσματα που φαίνονται τώρα και… αρέσουν!

Τι σημαίνει αυτό; Μήπως τελικά, όλα αυτά τα χρόνια γίνεται δουλειά στην Ακαδημία; Έτσι φαίνεται! Και το λέμε γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν απαξιώσει τόσο πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουν φτάσει σε σημείο να μηδενίζουν ακόμη και την δουλειά ή τους παίκτες που αναδεικνύονται από τις Ακαδημίες γενικώς. Σε αυτούς λοιπόν που πιστεύουν πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα, το σημερινό παιχνίδι και οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού ήταν μία ηχηρή απάντηση!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button