ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η τελευταία κουβέντα…

Το πρωτάθλημα φτάνει προς το τέλος του, αλλά ουσιαστικά, τώρα αρχίζει! Η ώρα των τελικών έφτασε και είναι πάντοτε η πιο μεγάλη για τον Ολυμπιακό, που καλείται να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ μέσα από μία σειρά που πιθανότατα να είναι από τις πιο δύσκολες της ιστορίας του.

Δύσκολο θα πει κανείς, πάντα είναι, ειδικά σε τελικό. Κι άλλες φορές έχουμε παίξει με μειονέκτημα έδρας, αλλά φέτος η κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα είναι από τις πιο δύσκολες όλων των εποχών. Κι αν τις άλλες φορές ο Ολυμπιακός κλήθηκε να κάνει μία μεγάλη υπέρβαση, τώρα καλείται να κάνει μία τεράστια υπέρβαση.

Μετά τον αποκλεισμό από το Final Four, τις “περίεργες” εμφανίσεις στα playoffs ως τώρα και τους… κατά συρροή τραυματισμούς, δεν είναι λίγοι αυτοί που ήδη έχουν “προδικάσει” το αποτέλεσμα, προβλέποντας “σκούπες” και τα τοιαύτα. Και μάλιστα Ολυμπιακοί. Λάθος μεγάλο. Πρώτα πρώτα, άμα είναι να προδικάζουμε και εμείς οι ίδιοι τέτοια πράγματα, τότε όσοι το πιστεύουν ας καθίσουν σπίτι τους, ας ρίξουν και καμιά πασιέτζα κι ας αφήσουν τους τελικούς σε όσους το πιστεύουν. Σε παρκέ και εξέδρα. Γιατί ο Ολυμπιακός έχει μάθει πάντα να παλεύει όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες. “Μα λείπουν πόσοι παίκτες και είναι και πόσοι που συνέρχονται από τραυματισμούς”. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Αυτοί που θα παραταχθούν, αυτοί που θα σφίξουν τα δόντια, αυτοι που θα παλέψουν για να αποδείξουν από τι είναι φτιαγμένοι. Αλλιώς, μήπως να μη κατέβουμε να παίξουμε κιόλας;

“Μα πως να πάει κανείς στο γήπεδο” λένε πάλι μερικοί που “κλαίνε τους αγέννητους”! Η απάντηση είναι εξίσου απλή. Με αυτοκίνητο, με τραμ, με λεωφορείο, με τρένο, με τα πόδια. Έτσι θα πάνε στο γήπεδο. Και φυσικά με την πίστη τους που έχουν από γεννησιμιού τους ως Ολυμπιακοί. Άμα χάσουμε και την πίστη μας, τότε πάει. Δεν είμαστε απλά Ολυμπιακός. Είμαστε Θρύλος. Και εδώ θα φανεί.

Εδώ δεν παίζει μπάσκετ ούτε η προϊστορία, ούτε οι τραυματισμοί, ούτε ο αποκλεισμός από το Final Four, ούτε τίποτα άλλο από αυτά που χαρακτηρίζονται ως “βαρόμετρα”. Ούτε καν το κλασσικό “όποιος το θέλει πιο πολύ”. Δηλαδή όποιος θα το χάσει σημαίνει ότι δεν το ήθελε; Στην πραγματικότητα είναι “αυτός που είναι έτοιμος να ξεπεράσει τον εαυτό του για να αποδείξει πόσο πολύ το θέλει”. Και εδώ θα κριθεί η σειρά. Το μειονέκτημα έδρας δεν λέει τίποτα. Όπως είπαμε, κι άλλες φορές έχει ξαναμπει με μειονέκτημα ο Ολυμπιακός και τα έχει καταφέρει.

Ουσιαστικά, ο λόγος είναι σε αυτούς που πραγματικά το πιστεύουν. Σε αυτούς που γνωρίζουν πως παρά τα προβλήματα που πέρασε και που περνάει ακόμα η ομάδα, με βασικότερο όλων τα ιατρικά, η τελευταία κουβέντα είναι δική τους. Είτε είναι στο παρκέ είτε είναι στην εξέδρα. Γιατί η εξέδρα; Διότι και αυτή παίζει μπάλα. Και μάλιστα στα πιο δύσκολα είναι εκείνη που δίνει την ώθηση όπως ξέρει κι όπως πρέπει. Δύο ματς είναι να γίνουν στο ΣΕΦ. Αν η εξέδρα είναι εκεί όπως πρέπει, τότε ίσως μιλήσει το παρκέ στο τελευταίο ματς. Ή μπορεί να μιλήσει σε κάποιο άλλο “μονό” παιχνίδι της σειράς. Κανείς δεν ξέρει και κανείς δεν θα ξέρει μέχρι αυτοί που πρέπει να πουν την τελευταία κουβέντα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close