ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα βρήκαν στη Ευρωλίγκα

Η σημερινή τηλεδιάσκεψη στέφθηκε από επιτυχία.

Οι ομάδες συμφώνησαν με την διοργανώτρια αρχή και η σεζόν ξεκινά κανονικά την 1η Οκτωβρίου.

Η τηλεδιάσκεψη της Ευρωλίγκας κύλησε καλά. Στη συζήτηση που έγινε, οι ομάδες τα βρήκαν. Θέμα συζήτησης το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αλλά με τις κατάλληλες παρεμβάσεις που έγιναν, υπήρξε η σύμφωνη γνώμη από τους εκπροσώπους των 18 ομάδων. Κι αυτό σηματοδοτεί πώς όλα θα προχωρήσουν βάσει πλάνου και η νέα σεζόν θα ξεκινήσει κανονικά το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου.

Στη συζήτηση που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, όλοι συμφώνησαν πώς προβλήματα υπάρχουν λόγω κορωνοϊού, αλλά και θετική διάθεση για να παραμεριστούν και να υπάρξει μια κοινή γραμμή για να ξεκινήσει και να προχωρήσει κανονικά η διοργάνωση.

Τι συμφωνήθηκε…

Όπως αποφασίστηκε, το θέμα της έδρας θα αποτελεί αρμοδιότητα του γηπεδούχου. Όταν δηλαδή ο φιλοξενούμενος δεν θα μπορεί να ταξιδέψει, να βρεθεί εναλλακτική έδρα. Θα υπάρχει χρονικό περιθώριο 15 ημερών, διαφορετικά το ματς θα μετατίθεται. Δεν θα υπάρξει πρόστιμο, ούτε θα πάρει καμιά ομάδα κάποιον αγώνα στα χαρτιά. Κάτι που τόνισαν και οι 18 ομάδες της Ευρωλίγκας.

Οι σύλλογοι θα κάνουν τις απαραίτητες επαφές και συνεννοήσεις με τα κράτη τους, ώστε να εξασφαλίσουν άδεια για τις αποστολές των αντιπάλων, που θα αποτελούνται από 30 άτομα. Αυτό έχει γίνει ήδη από τις τρεις ομάδες της Ρωσίας και την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button