ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα σοβαρά «εγκλήματα» του Δανού [pics & vid]

Η φάση του 90’+7 έχει περάσει ήδη στην ιστορία. Θα μνημονεύεται επί σειρά ετών. Καθώς ήταν ένα ακόμη από τα «εγκληματικά» λάθη που έκανε ο Δανός διαιτητής στο χθεσινό ντέρμπι. Όλοι την έχουν δει τόσες πολλές φορές και δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε επιπλέον με αυτή. Είναι ξεκάθαρο τί έγινε και πώς λειτούργησε ο Κέλετ. Ωστόσο υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να σταθεί κανείς για να δείξουν γιατί αυτός ο ρέφερει δεν είχε το ειδικό βάρος για να διευθύνει ένα τόσο σημαντικό ματς. Όπως είναι το ελληνικό clasico. Τα σοβαρά «εγκλήματα» του Δανού.

Τα «εγκλήματα» του Δανού

Ας δούμε, λοιπόν, τι έκανε ο Κέλετ. Τα «εγκλήματα» που δείχνουν πώς είναι διαιτητής γ’ διαλογής που δεν θα έπρεπε καν να είχε φέρει ο Μπένετ στην Ελλάδα για να διευθύνει ένα τόσο σημαντικό ματς, όπως είναι το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Αλλά πώς να έφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔ έναν διαιτητή της Elite της UEFA, όταν δεν τον ξέρει ούτε η… μάνα του; Μιας και ορισμένοι τα χώνουν στον Κλάτενμπεργκ, ξεχνούν κάτι πολύ σημαντικό.

Διότι, επί δικής του προεδρίας στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, έφερε στην Ελλάδα πολλούς κορυφαίους διαιτητές με πληθώρα ματς του UEFA Champions League στο ενεργητικό τους. Όχι έναν Δανό που έχει να επιδείξει ως διαιτητική επιτυχία τα ματς στο Europa Conference League. Κατά συνέπεια, ήταν λογικό να υποπέσει ή ορθότερα να κάνει τόσο πολλά λάθη. Λάθη που καθόρισαν το αποτέλεσμα του ματς. Τα σοβαρά «εγκλήματα» του Δανού.

Τα σοβαρά λάθη του Κέλετ

Όπως προαναφέραμε, δεν θα ασχοληθούμε με την υπόδειξη του «πέναλτι». Όμως η φάση αυτή έχει και ένα ακόμη «εγκληματικό» λάθος. Την ώρα της εκτέλεσης του «πέναλτι» του Σπόραρ, πριν ακουμπήσει την μπάλα ο Σλοβένος, υπάρχει παράβαση. Διότι έχουν μπει στην περιοχή και παίκτες του Ολυμπιακού και ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ. Στους κανόνες παιχνιδιού, στο νούμερο 14, άρθρο 2, αναφέρεται πότε επαναλαμβάνεται ένα πέναλτι (σ.σ.: δείτε τι αναφέρει ο συγκεκριμένος κανόνας). Επιπλέον, ο Δανός έχει κάνει νόημα πριν την εκτέλεση να μην μπει κανείς στην περιοχή, αλλά μπαίνουν και από τις δύο ομάδες. Ωστόσο, το θολωμένο του μυαλό δεν έχει δει ακριβώς τί συνέβη!

Προκλητικός ο χρόνος των καθυστερήσεων

Ο διαιτητής είναι ο αποκλειστικός χρονομέτρης. Όμως, καλό είναι να δούμε τί έγινε ακριβώς χθες βράδυ. Συνήθως οι διαιτητές για κάθε αλλαγή την ώρα του ματς κρατούν περίπου 30 δευτερόλεπτα έξτρα χρόνο. Έγινε έξι αλλαγές σε κανονική ροή αγώνα, όπως και μια στις καθυστερήσεις. Επιπλέον, έλεγχος της φάσης του οφσάιντ γκολ του Σπόραρ που δεν μέτρησε . Άλλο ένα λεπτό; Άλλο ένα… Όλα μαζί στη σούμα κάνουν το πολύ 5 λεπτά.

Ο Δανός έδωσε έξι και κράτησε πάνω από 6! Άρα αυτό δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του. Προκλητικός ο χρόνος, προκλητική και η στάση του. Διότι άφησε το ματς να συνεχιστεί και να πάει στο έβδομο λεπτό! Και μετά υπέδειξε το «πέναλτι». Το ερώτημα είναι ένα: Γιατί; Η απάντηση δεν είναι και τόσο δύσκολη. Η χθεσινή τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη δείχνει ξεκάθαρα τί συνέβη!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button