ΒΟΛΕΪΜΠΑΣΚΕΤΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

Τα γήπεδα ανοίγουν ξανά – Ποιοί και πόσοι θα μπορούν να μπουν μέσα

Από τις 15 Ιουλίου ξεκινά η επιστροφή του κόσμου στις κερκίδες, αλλά με συγκεκριμένα κριτήρια.
Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες. Είναι θέμα ημερών πια να συμβεί αυτό. Σε μια εβδομάδα από σήμερα. Με συγκεκριμένα κριτήρια. Να θυμίσουμε τι ισχύει επί του θέματος. Τόσο τα ανοικτά όσο και τα κλειστά γήπεδα, θα λειτουργούν -πλέον- με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους μόνο με εμβολιασμένους και με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Πρόσβαση θα έχουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους ή όσοι έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες. Την ίδια στιγμή, οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους. Στο σχέδιο που έχει εκπονήσει η ΓΓΑ υπάρχει και πρόβλεψη για ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 5% που αφορά μη εμβολιασμένους (ανήλικους). Οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται στο γήπεδο, είτε έχοντας μοριακό, είτε rapid test. Αυτά που περιγράψαμε παραπάνω αφορούν τα γήπεδα με ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Μια άλλη κατηγορία είναι τα γήπεδα χωρίς ηλεκτρονικό εισιτήριο. Σε εκείνη την περίπτωση, η μέγιστη πληρότητα θα είναι σε ποσοστό 60% για εμβολιασμένους κι ένα 5% για μη εμβολιασμένους (ανήλικους), οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται στο γήπεδο με μοριακό ή rapid test. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα κλειστά γήπεδα με ή χωρίς ηλεκτρονικό εισιτήριο, όσον αφορά στο ποσοστό επί της πληρότητας που θα επιτραπεί ο κόσμος στις εξέδρες.

Σχετικά με τον ανώτερο αριθμό για τους θεατές στα ανοιχτά γήπεδα με ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι 25.000, στα ανοιχτά χωρίς 10.000, στα κλειστά γήπεδα με ηλεκτρονικό σύστημα έως 8.000 και στα κλειστά με ηλεκτρονικό σύστημα έως 3.000.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button