ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συγνώμη κιόλας…

Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε σήμερα για τον Ολυμπιακό που χθες έκανε ένα πέρασμα “σκούπα” νικώντας την Κέρκυρα και κερδίζοντας πολλά πράγματα πέρα από τους τρεις βαθμούς.

Το φετινό πρωτάθλημα είναι από τα πιο δύσκολα των τελευταίων ετών και όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά γιατί. Όπως επίσης γνωρίζουμε και την σημασία που θα έχει τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον κόσμο του η ενδεχόμενη κατάκτηση του 8ου σερί που θα είναι και το 45ο της ιστορίας του.

Χθες, παρά το ότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε με την πλάτη στο τοίχο στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα χάρη στις αλλαγές του Τάκη Λεμονή και την φρεσκάδα που έδωσαν στην ομάδα ο Μάριν και ο Τζούρτζεβιτς.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα οι “κακές γλώσσες” άρχισαν πάλι. Με πρώτο πρώτο σχόλιο “γιατί πανηγυρίζουμε” την νίκη σπαπέναντι στην Κέρκυρα!

Μάλιστα… Συγνώμη κιόλας που πανηγυρίσαμε και χαρήκαμε την νίκη της ομάδας μας! Δεν ξέραμε για να μην “απορήσουν” μερικοί να μην είμαστε ικανοποιημένοι από το πως αντέδρασε η ομάδα και γύρισε το παιχνίδι. Χαρήκαμε με την νίκη και με τον τρόπο αντίδρασης. Γιατί ο Ολυμπιακός όντως ήταν ανώτερος, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Το τί όμως σκεφτόμαστε και το πως πράτουμε δεν είναι για να… δίνουμε λογαριασμό σε όσους απορούν με τις αντιδράσεις μας. Είναι οι ίδιοι που σε κάθε νίκη της δικής τους ομάδας ξεσαλώνουν κάθε φορά από… ραδίου, τελεόρασης, social media και σάιτ, που θα έλεγε και μία ψυχή! Θέλοντας κιόλας να μας πείσουν ότι εκείνοι έχουν την ομαδάρα και ότι πάνε για πρωτάθλημα δίχως καλά καλά να έχει μπει κι ο Δεκέμβριος!

Μήπως τελικά θα πρέπει να ζητήσουμε και συγνώμη για την κριτική που κάνουμε στην ομάδα μας ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο; Κι όταν λέμε κριτική, έχουμε ξεκαθαρίσει και σε προηγούμενο άρθρο πως η κριτική ενός Ολυμπιακού είναι πάντοτε καλοπροαίρετη με σκοπό να διορθώνει και όχι να ζημιώνει. Άλλωστε τα πράγματα που επιθυμεί κάθε Ολυμπιακός να διορθωθούν ταυτίζονται με τα “θέλω” και του Τάκη Λεμονή και τα ξέρει κι ο ίδιος. Έχει αποδείξει πως τον τρόπο του τον έχει και αντιλαμβάνεται ο ίδιος τι πρέπει να αλλάξει. Με το που ήρθε στον Ολυμπιακό φέτος ήθελε να αλλάξει πολλά ξεκινώντας από τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Η ομάδα άρχισε σταδιακά να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, να παίρνει την κατοχή, να δημιουργεί ευκαιρίες και τελικά να φτάνει στα γκολ. Κάποιες φορές εύκολα, κάποιες άλλες δύσκολα, πράγμα που μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο, αφού δεν έχεις πάντα… συμβόλαιο με το γκολ! Επίσης παρέλαβε μία ομάδα με καταρρακωμένη ψυχολογία, η οποία όλοι είχαμε επισημάνει πως ήταν το βασικότερο όλων να διορθωθεί για να γίνει το νέο ξεκίνημα. Κι έγινε από τις πρώτες ημέρες.

Συγνώμη κιόλας που πιστεύουμε στην ομάδα μας δηλαδή! Η οποία πάτησε ξανά στην κορυφή, ναι, κι ας έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Διότι τα βήματα που κάνει κανείς για να “φτιάξει” σωστά μία δουλειά είναι να πατάς πρώτα στην κορυφή και μετά απλώς να εδραιώνεσαι. Και το πολύ μεγάλο βήμα του να ξαναπιάσει κορυφή ο Ολυμπιακός έφτασε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button