ΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στον «αέρα» το Final-4 της LEN Euroleague

Ολυμπιακός, Σαμπαντέλ και Κίνεφ Κίρισι έχουν πάρει το εισιτήριο για την τετράδα στην κορυφαία, συλλογική διοργάνωση πόλο Γυναικών στην Ευρώπη. Με το τέταρτο εισιτήριο να μην έχει ξεκαθαρίσει και να παραμένει άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι με αυτό. Στον «αέρα» το Final-4 της LEN Euroleague.

Η LEN πρέπει να πάρει απόφαση

Η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να αποβάλλει τη Ρωσία και τη Λευκορωσία από τις τάξεις της δίνει ένα στίγμα για τη συνέχεια. Πλέον, οι Συνομοσπονδίες των αθλημάτων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο καλούνται να εφαρμόσουν κάτι ανάλογο. Σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ έχει ήδη συμβεί. Μέχρι στιγμής, πάντως, η LEN δεν έχει εκδώσει απόφαση που να αποβάλλει τις ρωσικές ομάδες.

Αλλά όσο συνεχίζεται η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία και οι πολεμικές τους πράξεις τόσο δύσκολο είναι να μην προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία στην αποβολή της Κίνεφ Κίρισι και της Ντιναμό Ουραλότσκα από τα κύπελλα Ευρώπης. Κάτι που θα ξεκαθαρίσει τα προσεχή 24ωρα. Με την LEN να είναι σχεδόν αδύνατο να μην κινηθεί στο δρόμο που έχουν «χαράξει» η UEFA, η FIFA, η FIBA και η FIVB.

Δεν γίνεται η ρεβάνς Ουραλότσκα – Πάντοβα

Το ματς ήταν να διεξαχθεί στο Βελιγράδι, ως ουδέτερη έδρα. Αλλά η LEN ζήτησε από την ιταλική ομάδα να περιμένει και να μην ταξιδέψει στο Βελιγράδι. Συνεπώς, δεν θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα το δεύτερο ματς ανάμεσα στις Ρωσίδες και τις Ιταλίδες. Με την ημερομηνία τέλεσης, αν γίνει ποτέ αυτή η αναμέτρηση, να παραμένει αβέβαιη. Σε ό,τι αφορά τώρα την Κίνεφ Κίρισι, ναι μεν έχει περάσει στην τετράδα, αλλά δεν είναι σίγουρο πώς θα συνεχίσει στη διοργάνωση.

Με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία να είναι αναγκασμένη να αποφασίσει, όχι μόνο για τις ρωσικές ομάδες, αλλά και για ποιες θα τις αντικαταστήσουν. Στην περίπτωση της Κίνεφ θα είναι η Ούιπεστ, η ομάδα που αντιμετώπισε στα προημιτελικά; Ή θα συμβεί κάτι άλλο; Στον «αέρα» το Final-4 της LEN Euroleague.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button