ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοβαρές για το 3-1 στη Λεωφόρο

Στο πρώτο ματς της σειράς των τελικών της Α1 Γυναικών, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ΠΑΟ στην κεντρική σάλα του ΣΕΦ. Το ματς αυτό είχε δύο όψεις. Οι «ερυθρόλευκες» είχαν δύο πρόσωπα. Ένα κακό για τρία δεκάλεπτα. Ωστόσο στο τέταρτο και τελευταίο έπαιξαν όπως πρέπει. Αυτό θέλουν, ειδικά, να επαναλάβουν την Κυριακή, στις 15:00, στην έδρα των «πράσινων». Σοβαρές για το 3-1 στη Λεωφόρο.

Δυνατά για «διπλό» στη Λεωφόρο

Η σειρά των τελικών της Α1 μπάσκετ Γυναικών άνοιξε την περασμένη Πέμπτη στο ΣΕΦ, στην κεντρική σάλα. Ο Ολυμπιακός ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό για 30 λεπτά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξε ως Θρύλος. Ωστόσο, δεν κατάφερε να φτάσει σε μια ολική ανατροπή. Αν το έκανε, το σκορ στους τελικούς θα ήταν 3-0. Οι «πράσινες» επικράτησαν 81-76 και μείωσαν σε 2-1 τη σειρά. Ο δεύτερος τελικός θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Κυριακής (15:00) στην έδρα του ΠΑΟ. Οι «ερυθρόλευκες» ξέρουν τί δεν έκαναν καλά. Όμως ξέρουν και τί πρέπει να διορθώσουν. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη δίψα για το «διπλό». Σοβαρές για το 3-1 στη Λεωφόρο.

Πήραν το… μάθημά τους

Πολλά λάθη στον πρώτο τελικό από την ομάδα του Μάρτινς Ζίμπαρτς, σε άμυνα και επίθεση. Καταρχάς, είναι ανεπίτρεπτο να σκοράρει ο αντίπαλος, τόσο εύκολα, 81 πόντους. Όσους πέτυχαν οι «πράσινες» στον πρώτο τελικό. Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι αυτό είναι το «κλειδί» για το δεύτερο ματς της σειρά. Όταν στον πρώτο γύρο ο ΠΑΟ έβαλε στο ΣΕΦ 64 πόντους και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μόλις 55. Έτσι θα πρέπει οπωσδήποτε να περιορίσουν την επιθετική παραγωγικότητα των «πράσινων», μέσα από την καλή τους αμυντική παρουσία.

Δεύτερον, πρέπει να παίξουν με περισσότερο μυαλό στην επίθεση. Να αξιοποιήσουν την υπεροπλία που έχουν, ξεκάθαρα, μέσα στη ρακέτα. Επιπλέον, τη διαφορά ύψος. Τόσο σε ποιότητα όσο σε ποσότητα. Αν τα κάνουν αυτά σωστά, αναμφισβήτητα θα έχουν βάλει τις βάσεις για να νικήσουν. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το κομμάτι της επιθετικής λειτουργίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button