Σαρωτικός ο Θρύλος στον τελικό

Με ένα τρομερό σερί στο δεύτερο οχτάλεπτο και δείχνοντας την ανωτερότητα του ο Ολυμπιακός διέλυσε τον ΑΝΟΓ στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας με 4-17 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους τελικούς του πρωταθλήματος. Εκεί τον περιμένει η Βουλιαγμένη που πριν από λίγη ώρα κέρδισε τον Εθνικό με 4-13.
Iσορροπημένο το ξεκίνημα του αγώνα στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με δυο γκολ της Αλεξάνδρας Ασημάκη, με 2-0 και η Μαργαρίτα Πλευρίτου επανέφερε το συν δυο (3-1), πριν ολοκληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο με 3-3. Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τις αδερφές Πλευρίτου να σκοράρουν τρία διαδοχικά τέρματα προηγήθηκε με 6-3, μέσα σε τρία λεπτά και συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό έφτασε στο ημίχρονο να προηγείται με 10-3. Η ανωτερότητα των παικτριών του Χάρη Παυλίδη, ήταν αδιαμφισβήτητη και τις Αβραμίδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Κανετίδου, Ασημάκη και Γκόφερς να προσθέτουν πέντε ακόμα γκολ στο «ερυθρόλευκο» ενεργητικό για το επιμέρους 5-1 της τρίτης περιόδου, με το οποίο έγινε το 15-4. Το τελικό 17-4, ήρθε με χαρακτηριστική άνεση, με τον Ολυμπιακό να κάνει το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών και τη Τρίτη (7/5), θα αντιμετωπίσει, στο Παπαστράτειο,την Βουλιαγμένη, στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης ήταν η Αλεξάνδρα Ασημάκη με τέσσερα γκολ και ακολούθησε η Βάσω Πλευρίτου με τρία.
Τα οκτάλεπτα: 3-3, 0-7, 1-5, 0-2
Γλυφάδα (Ορέστης Σαλάχας): Αρχοντάκη, Καλαργυρού 1, Κολιτσοπούλου, Λούδη, Μαμόγλου, Κόλλια 1, Αντωνιάδη, Γρηγοροπούλου, Ακριτίδου, Φραγκιουδάκη 1, Κοντονή, Κοντογιάννη 1, Καρύτσα, Γροζοπούλου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 2, Έγκενς 1, Ελευθεριάδου 2, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 4, Μ. Πλευρίτου 2, Γκόφερς 1, Β. Πλευρίτου 3, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα, Παπαναστασίου, Κανετίδου 1.