ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ξένοι διαιτητές ή νέοι ορισμοί

Και να,  λοιπόν, που άρχισαν τα όργανα στο χώρο του Μπάσκετ. Του “Φάρου” ντε, όπως ειπώθηκε από κάποιον πολιτικό πριν αρκετό καιρό. Και όλα αυτά λίγο πριν  τους τελικούς της Α1 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Τα πρώτα σύννεφα ξεκίνησαν με τις αποκαλύψεις για τον γιο του Προέδρου της ΚΕΔ,Συμεωνίδη, τον οποίο όριζε σε αγώνες του Προμηθέα Πατρών  με τον οποίο είχε επαγγελματική σχέση όπως βγήκε μέσα από το ρεπορτάζ και τις αποκαλύψεις.

Εν συνεχεία, είχαμε τον προκλητικό και ΠΑΡΑΝΟΜΟ  μη ορισμό των  διαιτητών που σφυρίζουν στην Ευρωλίγκα ,δύο εκ των οποίων αντέδρασαν με μηνύσεις,  και τα γεγονότα να είναι γνωστά.

Το θέμα λοιπόν που τίθεται είναι σοβαρότατο και καλείται η Πολιτεία να πάρει θέση ,όπως έκανε το 2016, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΑΕΚ-Ολυμπιακού μπαίνοντας ακόμα και στους ορισμούς των βοηθών του Σιδηρόπουλου και να σταματήσουν να κωφεύουν όπως κάνουν μέχρι τώρα.

Σε αυτό βέβαια πρέπει να μπει στο τρυπάκι και ο Ολυμπιακός  που θα πρέπει να θέσει θέμα  με τους διαιτητές και  να χτυπήσει το μαχαίρι στο τραπέζι.

Πραγματικά, μας προκαλεί εντύπωση το “νίπτω τας χείρας μου” της επίσημης Πολιτείας στο θέμα των διαιτητών της Ευρωλίγκας που δικαιώθηκαν από το ΑΣΕΑΔ. Μάλιστα, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, μπορεί κάλλιστα να  τεθεί και θέμα με τους ρέφερι οι οποίοι θα διευθύνουν τους δύο πρώτους τελικούς και το πόσο θα ισχύσει η διαδικασία.

Από κει και πέρα , αυτό που πρέπει να γίνει και πρέπει να κυνηγήσει ο  Ολυμπιακός είναι είτε να μπουν και οι διαιτητές της Ευρωλίγκα, είτε αν υπάρχει τόσο μεγάλο κόλλημα με τους εν λόγω ρέφερι  να  οριστούν ξένοι διαιτητές για τους τελικούς ,όπως έγινε και στο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα  στον τελικό του Κυπέλλου. Στην περίπτωση του ποδοσφαίρου η επίσημη δικαιολογία της ΚΕΔ  ήταν πως έπρεπε να προστατευτούν οι Ελληνες διαιτητές. Και δεν καταλάβαμε. Μήπως και στο Ελληνικό Πρωτάθλημα δεν υπάρχουν φωνές για τη διαιτησία η “Σκιές”, όλα αυτά τα χρόνια.Η Πολιτεία ,όμως, κωφεύει και ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τον Ολυμπιακό.

Είναι μία “Χρυσή” ευκαιρία για τον Ολυμπιακό και εν γένει το Ελληνικό μπασκετ  να κυνηγήσει την κατάσταση και να μην αφήσει τίποτα να υπάρξει στην τύχη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button